Νέα δημοσκόπηση Reuters: Στο 23% η πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση Reuters: Στο 23% η πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι λιγότερες από μία στις τέσσερις (ποσοστό 23%), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Ρόιτερς μεταξύ χρηματιστών, όμως αν η Αθήνα αθετήσει την πληρωμή των 750 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει να αποπληρώσει αύριο Τρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι πιθανότητες θα αυξηθούν.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες, οι χρηματιστές εκτιμούσαν ότι η Ελλάδα είχε πιθανότητες 40% να φύγει από την ευρωζώνη, αλλά περισσότεροι από τους μισούς πίστευαν ότι η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει ακόμη και αν αθετούσε τις πληρωμές της.

«Η στάση πληρωμών και το Grexit είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα», είπε ένας χρηματιστής. Οι Ελληνες «μπορούν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, πλήρως ή μερικώς, χωρίς να βγουν από την ευρωζώνη. Αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν αύριο το ΔΝΤ, το ευρώ θα αυξηθεί κατά 10-15%, αλλά ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες, δεν θα βγουν από την ευρωζώνη», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για να παραμείνει η Ελλάδα στο σύστημα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ένας άλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Ευρωζώνη Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ