Reuters: Οι διαπραγματεύσεις κυλούν με αργούς ρυθμούς - Πληρώνουν το ΔΝΤ από τα ταμειακά διαθέσιμα - iefimerida.gr

Reuters: Οι διαπραγματεύσεις κυλούν με αργούς ρυθμούς - Πληρώνουν το ΔΝΤ από τα ταμειακά διαθέσιμα

Menelaos Myrillas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή πρόοδο έχει πραγματοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, σύμφωνα με το Reuters, με to κλίμα αβεβαιότητας να συνεχίζεται στην Ευρωζώνη.

Την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για πρόοδο και μάλιστα θετική, το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, κάνει λόγο για μικρή πρόοδο στις συζητήσεις με τους πιστωτές.

Την τελευταία εβδομάδα, όπως σημειώνει, οι διαπραγματεύσεις ακολούθησαν βραδείς ρυθμούς, χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη σε καίρια σημεία, όπως οι συντάξεις, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015 και του 2016.

Οσον αφορά την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, οι αξιωματούχοι τονίζουν, σύμφωνα με το Reuters, πως η χώρα θα μπορεί να την καταβάλει, καθώς έχει συγκεντρώσει τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων για τις πληρωμές του Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ