Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε, όμως... ελπίζει σε παραμονή - iefimerida.gr

Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε, όμως... ελπίζει σε παραμονή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λεβαδειακός έγινε η 4η ομάδα που υποβιβάστηκε στην Football League μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην Super League όμως η κατάληξή του ενδέχεται να είναι διαφορετική λόγω του σκανδάλου της «εγκληματικής οργάνωσης» και την εμπλοκή της Βέροιας σε ματς, το οποίο φέρεται να έχει χειραγωγηθεί.

Οτι δεν κατάφερε στον αγωνιστικό χώρο θα το ψάξει στα δικαστήρια. Ο Λεβαδειακός μπορεί να υποβιβάστηκε αφού ήταν αυτός που δεν ευνοήθηκε στην τετραπλή ισοβαθμία με τους 43 βαθμούς όμως δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα. Η εμπλοκή της Βέροιας στη δικαστική υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που τρέχει αυτή την περίοδο, δίνει ελπίδες στην ομάδα της Βοιωτίας για παραμονή στην Super League. Οι καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη για το παιχνίδι του 2013 με τον Ολυμπιακό ήταν αυτές που οδήγησαν τον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη και τον εισαγγελέα να επιβάλουν απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Γιώργο Λαναρή. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας παραιτήθηκε αλλά φυσικά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Βέροια να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο υποβιβασμού αν αποδειχθούν οι κατηγορίες ότι η ομάδα εμπλέκεται σε χειραγώγηση αγώνα.Βέβαια κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση είναι και ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στον οποίο μάλιστα έχει επιβληθεί και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι να γίνει η δίκη ωστόσο οι άνθρωποι του Λεβαδειακού πιστεύουν ότι οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Εκτός όμως από τη Βέροια, μια ακόμη ομάδα, η οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό είναι η Κέρκυρα. Κι αυτό γιατί πριν μερικές ημέρες ήρθε στην επιφάνεια έγγραφο που φέρεται να αποδεικνύει πως υπάρχει παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, αναφέρει πως ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης λειτουργεί… εικονικά και ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής». Αν αποδειχτεί η ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τότε βάσει του αθλητικού νόμου οι Φαίακες απειλούνται με υποβιβασμό, όπως είχε συμβεί το 2011 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Ακόμη πάντως και αν υπάρξει τιμωρία και υποβιβασμός μιας ή και των δύο ομάδων, δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο Λεβαδειακός θα είναι αυτός που θα μείνει στην κατηγορία καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ομάδες που μετέχουν στα πλέι-οφ της Football League θα ζητήσουν μια έξτρα θέση ανόδου, εκτός από τις δύο πρώτες που δίνουν το εισιτήριο για την Super League.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ