Οικονόμου: «Δεν δέχομαι λογοκρισία από τον Βενιζέλο» - iefimerida.gr

Οικονόμου: «Δεν δέχομαι λογοκρισία από τον Βενιζέλο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ κοντά στο σημείο βρασμού βρίσκονται οι σχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με τον προϊστάμενό του υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, και παράγοντες που κινούνται στα κυβερνητικά κτίρια πέριξ της πλατείας Συντάγματος περιμένουν την έκρηξη κοντά - σιμά.Ενδεικτικό του κλίματος είναι το τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε σήμερα το πρωί η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Βενιζέλου από τον ίδιο τον κ. Οικονόμου, ο οποίος σε σκαιότατο ύψος την επέπληξε και την ενημέρωσε ότι δεν δέχεται λογοκρισία από τον κ. Βενιζέλο.

Τι είχε συμβεί: Χθες το βράδυ η γραμματέας του κ. Βενιζέλου είχε επικοινωνήσει με την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του κ. Οικονόμου με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου για τα sms που πρέπει να στείλουν οι ευπαθείς οιμάδες των πολιτών στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο χαράτσι για τα ακίνητα το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπόδειξη του κ. Βενιζέλου ζήτησε να συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο κ. Οικονόμου στη σημερινή του επικοινωνία δήλωσε στη γραμματέα του προϊσταμένου του ότι με την καθυστέρηση αποστολή του δελτίου Τύπου ταλαιπωρείται άσκοπα ο κόσμος. Την πληροφόρησε ότι δεν δέχεται λογοκρισία από τον κ. Βενιζέλο και της είπε ότι αν θέλει ο υπουργός να προσθέσει παραδείγματα, να το κάνει μόνος του.

Πως βγήκε το θέμα στην επιφάνεια

Η ιστορία θα έμενε στην αφάνεια αν δεν γινόταν μια επικοινωνιακή γκάφα ολκής από το γραφείο τύπου του υπουργού Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου, Ηλίας Βεργίτσης, έστειλε σήμερα ένα email προς τους οικονομικούς συντάκτες με το οποίο ενημέρωνε για το sms που μπορούν να στείλουν στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων όσοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων. Μεχρι εδώ όλα καλά.

Στη δεύτερη σελίδα όμως του email υπήρχε το εξής απίστευτο κείμενο, το οποίο προφανώς είχε μπει κατά λάθος:

«Υπουργέ,

Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς.
Πώς να το χειριστώ;»

Ουσιαστικά ο κ. Βεργίτσης έστειλε κατά λάθος στους οικονομικούς συντάκτες το κείμενο που προοριζόταν για τον κ. Βενιζέλο με το οποίο τον ενημέρωνε για το «αγριεμένο» τηλεφώνημα του κ. Οικονόμου. Ο κ. Βεργίτσης υπέβαλλε ήδη την παραίτηση του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ενημερωθεί ακόμα αφού είναι σε σύσκεψη με την Τρόικα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ