Bloomberg: Η Μέρκελ δέχεται στενό μαρκάρισμα να «εγκαταλείψει» την Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: Η Μέρκελ δέχεται στενό μαρκάρισμα να «εγκαταλείψει» την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για έντονες πιέσεις που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ από στελέχη του κόμματός της, κάνει λόγο σε δημοσιεύματά του το Bloomberg, και φυσικά αυτό το στενό μαρκάρισμα έχει να κάνει με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στελέχη του CDU της ζητούν να εγκαταλείψει την Ελλάδα, τη στιγμή που η ίδια είναι φανερό πως κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποχωρήσει η χώρα μας από το ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μέλη του CDU κριτικάρουν ανοικτά, πλέον τη στάση της Μέρκελ να «κρατήσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα στην Ευρωζώνη». Μάλιστα αντίθετα με αυτήν την απόφαση είναι και στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα για την Ευρωζώνη εάν η Ελλάδα αποχωρούσε.

«Το ευρώ θα ενισχυθεί εάν φύγει η Ελλάδα», υποστηρίζει ο Alexander Radwan, βουλευτής του CDU καθώς «οι υπόλοιπες χώρες θα έρχονταν πιο κοντά και θα εφάρμοζαν με καλύτερο και πιο «σφιχτό» τρόπο τους κανόνες». Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Bloomberg, ότι ο κ. Radwan ήταν μεταξύ των βουλευτών του CDU που ψήφισαν υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει – επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές – ότι η κα Μέρκελ είναι ενοχλημένη και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για ενδεχόμενο «ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ