Πρωθυπουργός Πορτογαλίας: Ηρθε η ώρα για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός Πορτογαλίας: Ηρθε η ώρα για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ, πρότεινε σε ομιλία του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αυτού του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού, το οποίο θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ σε πιθανά μελλοντικά προγράμματα διάσωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, στο συνέδριο της Φλωρεντίας, όπου έδωσε το παρών, ο Κοέλιο τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας του οργανισμού για τον συντονισμό νομισματικής και οικονομικής πολιτικής.

Το νέο Ταμείο θα λειτουργεί συμπληρωματικά στη νομισματική πολιτική που ασκεί η ΕΚΤ, δήλωσε και συμπλήρωσε:.

«Διαφορετικά θα δημιουργήσουμε μια νέα ανισορροπία μέσα στην νομισματική ένωση».

«Θα επιτρέψει σε ένα ενιαίο θεσμό να επιβλέπει και να εποπτεύει την πρόοδο των προγραμμάτων προσαρμογής, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα απελευθερωθούν από την αποστολή που είχαν μέχρι σήμερα. Αυτό θα γλυτώσει την ΕΚΤ από την περίεργη και νομικά αμφισβητούμενη θέση του ελεγκτικού μηχανισμού σε αυτά τα προγράμματα βοήθειας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ