Κονστάντσιο: Η ΕΚΤ συζήτησε το «κούρεμα» στα collateral των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Κονστάντσιο: Η ΕΚΤ συζήτησε το «κούρεμα» στα collateral των ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κοντσάντσιο δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν αναμένει να επιβεβαιωθούν τα δυσμενέστερα σενάρια για την Ελλάδα.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι το χειρότερο σενάριο που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ δεν θα επαληθευτεί στην περίπτωση της Ελλάδας» σημείωσε ο κ.Κοντσάντσιο σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

«Εργαζόμαστε με βάση αυτήν την υπόθεση. Προσφέρουμε ρευστότητα στις τράπεζες γιατί θεωρούνται φερέγγυες και φέρνουν ενέχυρα (collateral)» πρόσθεσε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίπεδο του «κουρέματος» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκε, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το τι θα χρειαστεί ώστε να το αυξήσει η ΕΚΤ. Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υποβάθμισε την σημασία του πρόσφατου «sell off» στα ομόλογα της ευρωζώνης.

«Δεν περιμένω να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων» σημείωσε. «Ήταν μια διόρθωση και δεν έχουμε πρόβλημα με τις τελευταίες εξελίξεις» διευκρίνισε.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ αποφασίζει για τους περιορισμούς στον ELA εφόσον...

Στην αποσαφήνιση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την αρμοδιότητα να θέτει περιορισμούς όσον αφορά στις πράξεις παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) εφόσον κρίνεται ότι οι πράξεις αυτές παρακωλύουν τους στόχους και τα καθήκοντα του ευρωσυστήματος προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αξιολογεί προσεκτικά αφενός τα χαρακτηριστικά των εν λόγω πράξεων και τον αντίκτυπό τους στη ρευστότητα και αφετέρου κατά πόσον είναι σκόπιμο να επιβληθούν «ειδικοί όροι» προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονστάντσιο ΕΚΤ τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ