Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες]

Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANDREA BONETTI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Φορώντας τα κόκκινα πλαστικά γάντια τους και κάνοντας το σήμα της νίκης, οι... πρώην απολυμένες μίλησαν με τον πρωθυπουργό, έβγαλαν φωτογραφίες και έκαναν ακόμη μία δυναμική εμφάνιση.

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Και ορισμένες απ' αυτές δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε πως «ο δικός σας αγώνας μου δίνει δύναμη στον αγώνα μας με τους δανειστές».

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν πρέπει να ευχαριστείτε εσείς εμάς, εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε εσάς γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Και πρέπει να σας εκμυστηρευτώ και κάτι ακόμα. Ακόμα και στη συνάντησή μου με την καγκελάριο, χωρίς να αναφερθώ εγώ σε εσάς, αναφέρθηκε αυτή σε εσάς και είπε ότι ήταν άδικο αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε εσάς. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα. Και ο δικός σας αγώνας ήταν δίκαιος και ξεπέρασε τα σύνορα. Σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή ότι όπως ήσασταν εσείς τα προηγούμενα δυο χρόνια, σε ίδιες δύσκολες συνθήκες είναι χιλιάδες εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, το μυαλό μας είναι σε αυτούς και το δικό σας πρέπει να είναι, το παράδειγμά σας όμως δίνει δύναμη».

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αφορμή για τη σημερινή συνάντηση ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων καθαριστριών, που είναι συνολικά 420.

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν, ενώ με απόφαση του ΥΠΟΙΚ θα μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η εξέλιξη ήρθε 22 μήνες αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έναν χρόνο αφότου έστησαν την σκηνή τους έξω από το ΥΠΟΙΚ στην Καραγιώργη Σερβίας.

Τη σκηνή αναμένεται να την ξεστήσουν τη Δευτέρα το πρωί με ένα πάρτι που θα ξεκινήσει το πρωί και στο οποίο θα είναι καλεσμένοι όλοι όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ