Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει 3ο Μνημόνιο - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει 3ο Μνημόνιο

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κυβέρνηση θα πάρει μέτρα "που θα στοχεύουν στο να αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού" και δεν θα είναι νέο μνημόνιο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως τα 14 δις μέτρα σε βάθος διετίας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς και ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το δημοσιονομικο κενό θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Ιδρωσε ο Γαβριήλ για να υπερασπιστεί τη συμφωνία

Παρότι η αίθουσα στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών ήταν παγωμένη από το αίρ-κοντίσιον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε να ιδρώσει με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που επέμεναν να ερωτούν για κόκκινες γραμμές και νέα συμφωνία,

Μιλώντας ειδικότερα για τις "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς, υποστήριξε πως " επιβεβαιώνονται μέσα απο τη δήλωση Τσιπρα-Γιούνκερ", ενώ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό εξήγησε πως " αποτελούν κόκκινες γραμμές όχι απο κάποιο πείσμα, αλλά επειδή γνωρίζουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο και ο κ. Γιούνκερ υπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση και προφανώς για το συνταξιοδοτικό είναι ίδια η θέση μας".

Η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό
"Αυτή συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό. Αν τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει ενα κοινό ανακοινωθέν σεβόμενο αυτο το διάλογο και τις διαπραγμάτευσεις για μας θα ήταν το βέλτιστο", είπε και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία προφανώς και θα έρθει στη Βουλή.

Αν δεν υπάρχει δήλωση προόδου...
Αν δεν πάρει δήλωση προόδου, ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τη θέση πως βασική υποχρέωση της κυβέρνησης ειναι να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις της σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Επιπλέον, τόνισε πως " η κυβέρνηση ήξερε ότι στο τέλος θα αξιολογηθεί με βάση αυτά που θα συμφωνηθούν και πάνω στην εφαρμογή τους".

Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση
Απαντώντας σε ερώτηση εάν το δημοψήφισμα είναι ακόμα στο τραπέζι, υποστήριξε πως "ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα οι εκλογές της 5ης Γενάρη. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση γιατί είναι σύμμαχος της

Ο κ. Λαπαβίτσας να... περιμένει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού εκτίμησε ότι "θα περάσει από την ΚΟ του κόμματος χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις" συνέστησε στον κ. Λαπαβίτσα που ζητάει να ισχύσει το σενάριο της ρήξης ...«να περιμένει».

Το θέμα του χρέους έχει πολίτικες προεκτάσεις
Για το θέμα του Χρέους και για το ποτέ θα ανοίξει είπε: "έχει τις δικές του πολιτικές προεκτάσεις, θέλουμε να το δούμε από κοινού και πρέπει να αντιμετωπιστεί.
έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής πραγματικότητας. Είναι σαφή τα όρια και δεν θα ξεπεράσουμε τα όρια των κόκκινων γραμμών".


Μιλώντας τέλος για το σκάνδαλο του ΤΤ ανέφερε: "είναι ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που τίθεται θέμα προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης. Όταν και αν προκύψουν σοβαρά ζητήματα προφανώς θα τεθεί ζήτημα και από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ