Χρηματιστήριο: Εκτόξευση +5% με... τρελό πάρτι αγορών στις τράπεζες! - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Εκτόξευση +5% με... τρελό πάρτι αγορών στις τράπεζες!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκρηκτική άνοδο σημειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι αγοραστές έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα. Μέχρι περίπου τις 15:20 η αύξηση αυτή δεν είχε ξεπεράσει το 3,65% (με σκαμπανεβάσματα, φυσικά), ωστόσο από εκείνη τη στιγμή εκδηλώθηκε μπαράζ αγορών, με αποτέλεσμα την εκτίναξη του Δείκτη.

Αυτή την ώρα (15:35) ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξης του +4,96%, στις 857,49 μονάδες, με το τοπίο στις τράπεζες να θυμίζει... πάρτι και τον κλαδικό τους δείκτη να ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 11,50%!

Η ανοδική αυτή αντίδραση του Χρηματιστηρίου έρχεται ως απόρροια της διαφαινόμενης λύσης στο «ελληνικό πρόβλημα» με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, οι οποίοι χθες ουσιαστικά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και ότι ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών είναι προ των πυλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ