Δίκη Χρυσής Αυγής: Εισαγγελική πρόταση να γίνεται η δίκη μόνο κάθε Σάββατο - iefimerida.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εισαγγελική πρόταση να γίνεται η δίκη μόνο κάθε Σάββατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς νέα διακοπή οδεύει η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε ξανά σήμερα μετ' εμποδίων καθώς τα αιτήματα για διακοπή της διαδικασίας και αλλαγή της δικαστικής αίθουσας έπεσαν βροχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης που ορίστηκε στον κατηγορούμενο που δεν είχε δικηγόρο την προηγούμενη φορά, ζήτησε διακοπή προκειμένου να έρθει σε γνώση του η δικογραφία.

Επιπλέον, υπάρχει και άλλος κατηγορούμενος ο οποίος δεν έχει συνήγορο (ο δικός του παραιτήθηκε) και θα πρέπει να οριστεί.

Επιπλέον, σήμερα κρίνεται το αν η δίκη θα διεξαγόταν στον Κορυδαλλό ή όχι./ Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Σήμερα, στο δικαστήριο παρέμβαση έκανε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο της έδρας το λόγο λέγοντας: «Και σήμερα ο κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική αν η αίθουσα χωράει η δεν χωράει. 400 παιδιά θα δώσουν εξετάσεις σε άλλους δήμους. Οι εξετάσεις τελειώνουν 13 Ιουνίου. Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας. Τα παιδιά δεν μπορούνε να περάσουνε καν για να πάνε στο σχολείο. Ολοι οι φορείς της πόλης αντιδρούν». Στο ίδιο πνεύμα και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των θυμάτων του Περάματος ο οποίος ζήτησε να μην επηρεαστούν οι εξετάσεις.

Ο εισαγγελέας, στο σημείο εκείνο έκανε μια πρωτοφανή πρόταση, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που διατυπώνουν οι διάφοροι φορείς: Η δίκη να γίνεται κάθε Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη διαμορφώνεται αίθουσα στο Εφετείο για να φιλοξενηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απούσα από τη δίκη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Και σήμερα, όπως και στις 20 Απριλίου δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Παρόντες μόνο οι βουλευτές Γρέγος, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζησιμόπουλος.

Επεισόδια πριν την έναρξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα, πριν την έναρξη της δίκης που διεξάγεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά και σε κλοιό διαδηλωτών, δεν έλειψαν τα επεισόδια. Ενας 27χρονος τραυματίστηκε, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Χρυσή Αυγή Χρυσή Αυγή ΧΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ