Ο δεκάλογος ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο από την Express: Πού να πάει, τι να κάνει, τι να δει [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο δεκάλογος ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο από την Express: Πού να πάει, τι να κάνει, τι να δει [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ζάκυνθος ή το Τζάντε, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι ένας από τους πι δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς.

Ετσι, η βρετανική εφημερίδα Express «εξέδωσε» τον δικό της δεκάλογο για έναν τουρίστα που θα επιλέξει για φέτος το «πράσινο νησί» του Ιονίου, το οποίο η travel editor της εφημερίδας Σαρα Γουέλς το χαρακτηρίζει «πατρίδα των θαυμάτων της φύσης».

Στη συνέχεια παραθέτει τον δεκάλογο της:

Ο δεκάλογος ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο από την Express: Πού να πάει, τι να κάνει, τι να δει [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο δεκάλογος ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο από την Express: Πού να πάει, τι να κάνει, τι να δει [εικόνες] | iefimerida.gr 1
  1. Εκδρομή με τα καραβάκια στις διάσημες Γαλάζιες Σπηλιές. Στη συνέχεια η Βρετανή δημοσιογράφος ενημερώνει τους συμπατριώτες της πως πήραν αυτό το όνομα από τα «εκπληκτικά τιρκουάζ νερά μέσα στις σπηλιές», ενώ «ο γυάλινος πάτος των καραβιών που μπαίνουν μέσα στις σπηλιές σας δίνουν μια υπέροχη θέα της υποθαλάσσιας ζωής».
  2. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και η παραίνεση για επίσκεψη στη διάσημη παραλία το Ναυάγιο, «μία από τις πιο όμορφες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα».
  3. Βόλτα στην πόλη του Τζάντε για την οποία οι αναγνώστες της Express ενημερώνονται πως «ξαναχτίστηκε από την αρχή, όταν καταστράφηκε από τον σεισμό του 1953» και πως «ανακατασκευάστηκε στο παραδοσιακό βενετσιάνικο στιλ». Η Γουέλς αναφέρει πως η βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια είναι μια όμορφη εμπειρία όπου εκεί, θα βρει κανείς πολλά έργα τέχνης. Απαραίτητη η επίσκεψη στον Αγιο Διονύσιο, αλλά και η βόλτα στο λιμάνι.
  4. «Θαυμάστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο μικρό χωριουδάκι Καμπί που βρίσκεται στα δυτικά του νησιού» αναφέρει η Γουέλς η οποία προτείνει στους Βρετανούς τουρίστες να ανέβουν στην κορυφή του λόγου και να επισκεφθούν το μνημείο του Σταυρού στον όρμο της Σχίζας. Το μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του ελληνικού εμφυλίου.
  5. «Αποδράστε με το καραβάκι στο πανέμορφο νησάκι που ονομάζεται Μαραθωνήσι το οποίο βρίσκεται στη μέση της παραλίας του Λαγανά. Οχι μόνο έχει το σχήμα της χελώνας, αλλά είναι και το μέρος της ωοτοκίας των διάσημων ελληνικών θαλάσσιων χελώνων» σχολιάζει η travel editor η οποία κάνει αναφορά και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου.
  6. Επόμενη στάση, η παραλία του Γέρακα, η οποία από το 1996 φιλοξενεί τον Σταθμό Ενημέρωσης για τις θαλάσσιες χελώνες και την άγρια πανίδα. Στόχος η προστασία των Καρέτα-Καρέτα από την εξαφάνιση.
  7. Για όσους είναι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η Γουέλς προτείνει την παραλία του Αγίου Νικολάου.
  8. Η δημοσιογράφος της Epxress προχωρά τα water sports ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας την εμπειρία του scuba diving, καθώς «η Ζάκυνθος είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίας που θα βρείτε» για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η πρόταση της Γουέλς αφορά στο Καταδυτικό Κέντρο της Λίμνης Κερίου.
  9. Στη στεριά και πάλι, επιβάλλεται η επίσκεψη στο μικρό χωριό της Αναφωνήτριας και στο «εντυπωσιακό Βυζαντινό μοναστήρι του 15ου αιώνα, αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία και τον Αγιο Διονύσιο, τον Άγιο προστάτη του Τζάντε, ο οποίος πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του».
  10. Τέλος, η travel editor της Express προτείνει σε εκείνους τους τουρίστες που θέλουν να ξεφύγουν «από την πεπατημένη, ένα σαφάρι με 4x4», το οποίο χαρακτηρίζει ως «έναν πολύ καλό τρόπο για να ανακαλύψει κανείς τα κρυμμένα διαμάντια του νησιού».
Ο δεκάλογος ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο από την Express: Πού να πάει, τι να κάνει, τι να δει [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζάκυνθος Τζάντε τουρίστας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ