Στην ανακρίτρια η μητέρα της Αννυς - iefimerida.gr

Στην ανακρίτρια η μητέρα της Αννυς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μητέρα της 4χρονης, Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, θα απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια, κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση τον θάνατο και ψευδορκία.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και πως η 24χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

Η ίδια έχει ήδη παραδεχθεί στην Αστυνομία ότι αρχικά είπε ψέματα για το πρόσωπο στο οποίο άφησε την κόρη της όταν η ίδια ταξίδεψε στην Γερμανία.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού:

«Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ, κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και τον ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

»Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με τον Σάββα.

»Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια.

»Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία, όσες φορές μίλησα με τον Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά, κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν.

»Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε "θέλω να γυρίσεις". Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε.

»Γύρισα από τη Γερμανία στις 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία.

»Δεν πήγαμε στην Αστυνομία επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το “Χαμόγελο του Παιδιού” και ότι αν πάω στη Αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του, επειδή είναι ναρκομανής.

»Την ιστορία με τη Σίλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε, άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε.

»Τις τελευταίες, όμως, μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ».

Η μητέρα του κοριτσιού, μάλιστα, σε κάποιο σημείο μιας εκ των τελευταίων καταθέσεων της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς:

«Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε "για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ"».

Η μητέρα του κατηγορουμένου φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, στις 28 Απριλίου, ότι πριν από δύο μέρες είχε τηλεφωνήσει στον γιο της και τον είχε ρωτήσει αν είναι καλά η μικρή και ζήτησε να της μιλήσει. Ο γιος της, όπως αναφέρει η γυναίκα, της απάντησε πως η Άννυ είναι καλά, όμως της είπε πως δεν μπορεί να της δώσει το κοριτσάκι στο τηλέφωνο γιατί κοιμόταν.

Σύμφωνα με την γυναίκα: «Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσα και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στην τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

Σύμφωνα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων από την γειτονιά όπου έμεναν οι γονείς του κοριτσιού, το ζευγάρι είχε πολύ συχνούς καυγάδες, ενώ κάποιοι αναφέρονται σε βίαιες συμπεριφορές του 27χρονου απέναντι στη σύντροφό του.

Χθες, 24 ώρες μετά τη σύλληψη της η 24χρονη μητέρα της μικρής Αννυς ξεσπά μιλώντας στο Mega από την ΓΑΔΑ και εμφανίζεται οργισμένη με τον παιδοκτόνο σύζυγό της. «Μπορώ να τον σκοτώσω να πάω και εγώ φυλακή. Να τον σκοτώσω να πάω φυλακή. Αυτό θα κάνω. Μου κατέστρεψε τη ζωή. Τον βρήκα εδώ στην Ελλάδα, εδώ έπιασα έγκυος, εδώ τα έχασα όλα» δήλωσε η μητέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ