Χωρίς οίκτο Μπαρτσελόνα και Μέσι - Διέλυσαν με σκορ 3-0 την Μπάγερν [βίντεο] - iefimerida.gr

Χωρίς οίκτο Μπαρτσελόνα και Μέσι - Διέλυσαν με σκορ 3-0 την Μπάγερν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα μοναδικό σόου του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μια σπουδαία νίκη 3-0 επί της Μπάγερν στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκπληκτικό το 2ο γκολ από τον Αργεντινό.

Οι τελικές προσπάθεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν 11-4. Στον στόχο 5 για την Μπαρτσελόνα, καμία για την Μπάγερν. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά στο «Καμπ Νου» πρωταγωνιστούσαν. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επέλεξε να δώσει τρελό ρυθμό στο ματς, η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε από την πλευρά της να παίξει με την άμυνα πολύ ψηλά. Άλλο που δεν ήθελαν οι γηπεδούχοι. Είχαν λογαριάσει όμως χωρίς τον Μάνουελ Νόιερ. Ο Σουάρες στο 12ο λεπτό βγήκε απέναντι από τον Γερμανό, ο οποίος όμως τον περίμενε και την κατάλληλη στγμή «άνοιξε» το κορμί του διώχνοντας το πλασέ του Ουρουγουανού. Τρία λεπτά μετά ο Σουάρες ήταν δημιουργός αλλά ο Νεϊμάρ από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ με την μπάλα να κοντράρει στον Ραφίνια. Η Μπάγερν απείλησε στο 18΄με τον Λεβαντόφσκι προ του Τερ Στέγκεν να μη βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή να φεύγει παράλληλα με το τέρμα της Μπαρτσελόνα ενώ ο ρυθμός σιγά-σιγά έπεφτε. Η τελευταία σπουδαία φάση για τους Καταλανούς ήρθε στο 40΄όταν ο Ντάνι Αλβες δοκίμασε και αυτός την τύχη του απέναντι στον Νόιερ, όμως και πάλι ο Γερμανός ήταν ο νικητής σε ένα ακόμη τετ-α-τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο σαφέστατα δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Η Μπάγερν κατάφερε να ισορροπήσει το ματς όσον αφορά την κατοχή μπάλας και τις επιτυχημένες πάσες όμως εξακολουθούσε να υστερεί στην τελική προσπάθεια. Για την ακρίβεια, δεν τη δημιουργούσε καν. Ομως διατηρούσε τη Μπαρτσελόνα μακριά από την εστία της. Ολα αυτά μέχρι το 77ο λεπτό. Σε εκείνο το λεπτό, ο Μέσι πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, την έφερε στο αριστερό και «πυροβόλησε» τον Νόιερ για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αργεντινός σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ των ημιτελικών στην ιστορία της διοργάνωσης. Μπήκε στην περιοχή, με ένα σπάσιμο της μέσης έριξε στο έδαφος τον Μπόατενγκ και είχε την έμπνευση να σκάψει την μπάλα με το δεξί πάνω από τον Νόιερ, κάνοντας το «Καμπ Νου» να εκραγεί από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του.

Το 2-0 ήταν γεγονός όμως η Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε εκεί. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ η Μπάγερν έψαχνε το γκολ που θα τη διατηρούσε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, η Μπαρτσελόνα βγήκε στην κόντρα. Ο Μέσι τροφοδότησε τον Νεϊμάρ, αυτός έφτασε μέχρι το σημείο του πέναλτι και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που μετατρέπει τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Συνθέσεις
Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αλμπα, Ράκιτις, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ
Μπάγερν:Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Αλόνσο, Μίλερ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Λεβαντόφσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαρτσελόνα Μπάγερν Τσάμπιονς Λιγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ