Παρέμβαση Σημίτη για τη διαπραγμάτευση: Πρέπει να πετύχουμε τον αναγκαίο συμβιβασμό - iefimerida.gr

Παρέμβαση Σημίτη για τη διαπραγμάτευση: Πρέπει να πετύχουμε τον αναγκαίο συμβιβασμό

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Κώστας Σημίτης, σε εκδήλωση στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Μιλώντας για το αρχείο του που παρέδωσε, ανέφερε ότι το έκανε ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό απλοί πολίτες, αλλά και οι κυβερνώντες συνείδηση της ιστορίας τους, της δουλειάς και των αγώνων που έχουν γίνει, όπως είπε. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ρισμένοι θέλουν να αρχίσουν την ιστορία από το μηδέν και να νομίζουν ότι παίζουν νταούλια και οι άλλοι να χορεύουν: «Δεν γίνεται αυτό, δεν μπορεί να γίνει αυτό, δεν είναι επιστημονικό, να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη η ιστορία. Βρισκόμαστε σε μία ακραία κατάσταση και εκφράζω την ελπίδα ότι θα την ξεπεράσουμε και θα επέλθει συμφωνία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε τονίσει την αναγκαιότητα να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε συμφωνία, ενώ προειδοποίησε ότι το αντίθετο θα αποτελούσε ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. «Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πετύχουμε το συμβιβασμό που είναι αναγκαίος», είπε προσερχόμενος στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών για την εκδήλωση παρουσίασης του Ψηφιακού Αποθετηρίου που φιλοξενεί το πολιτικό Αρχείο του Ιδρύματος Κ. Σημίτη.

«Κάθε συμφωνία έχει όρους, δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς όρους», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτοί οι όροι πρέπει να συζητηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε όφελος και των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ