Ζαν Λεμιέρ: To Grexit θα βυθίσει την Ελλάδα στη φτώχεια -Θα χρεοκοπήσει σαν την Αργεντινή το 2001 - iefimerida.gr

Ζαν Λεμιέρ: To Grexit θα βυθίσει την Ελλάδα στη φτώχεια -Θα χρεοκοπήσει σαν την Αργεντινή το 2001

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα Grexit θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας και επανάληψη του «έργου» της Αργεντινής, κάτι που κανένας δεν το θέλει στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Αυτό υποστήριξε ο Πρόεδρος της BNP Paribas και ο ειδικός σύμβουλος από την πλευρά των ιδιωτών πιστωτών (IIF) στις διαπραγματεύσεις του 2012 για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, Ζαν Λεμιέρ.

«Η έξοδος της Ελλάδας (από το ευρώ) θα ρίξει τους Ελληνες στη φτώχεια. Κανείς δεν θέλει να δει μια κατάσταση Αργεντινής, έτσι υπάρχουν εύλογοι λόγοι που επιβάλλουν τη συμφωνία και η οπτική αυτή είναι η ίδια και στο Βερολίνο και στο Παρίσι» δήλωσε ο Ζαν Λεμιέρ την Τρίτη από το Ριάντ όπου βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε τον Δεκέμβριο του 2001 με ένα δημόσιο χρέος 93 δισ. δολαρίων, καταδικάζοντας τη χώρα σε μια καθίζηση πολιτικής και οικονομικής κρίσης, αλλάζοντας μέσα σε έναν μήνα τέσσερις διαφορετικούς προέδρους. Η υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος αφάνισε τις λιγοστές αποταμιεύσεις του μέσου Αργεντινού πολίτη και οδήγησε πάρα πολλούς στη φτώχεια.

«Κανένας δεν έχει συμφέρον να έχει μια κρίση που θα προκληθεί από μια έξοδο ή μια άτακτη χρεοκοπία» υποστήριξε ο Λεμιέρ κριτικάροντας την άποψη πως η Ελλάδα θα έπρεπε πιθανόν να φύγει από την ευρωζώνη. «Είναι πολύ καλύτερο να είσαι στην Ευρώπη με καλούς και πλούσιους φίλους παρά να είσαι εκτός» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο για το ευρώ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ