Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία - iefimerida.gr

Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί μιάμιση ώρα οι έκτακτοι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, συζητούσαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναζητώντας επειγόντως λύση ρευστότητας.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Σφίγγα» η ΕΚΤ

Ωστόσο, η ΕΚΤ, δεν έριξε φως στα άδυτα των συζητήσεων που βρίσκονται σε οριακή φάση.

Με μια λιτή, τυπική, ανακοίνωση 21 λέξεων, η ΕΚΤ αρκείται να σημειώσει:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες». Η γενικόλογη και περιγραφική «ενημέρωση» της Κεντρικής Τράπεζας για το αποτέλεσμα της συνάντησης, δείχνει τις διαθέσεις των συμμετεχόντων να μην διαρρεύσει το παραμικρό μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση ή όχι του ELA για τα ελληνικά ομόλογα.

Τα tweets του Δραγασάκη μετά τη συνάντηση

Μετά το πέρας της συνάντησης του κ.Δραγασάκη και του κ.Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μέσω του Twitter έγραψε Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της & να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας».

Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ