Nέα σελίδα στην Εθνική Λυρική Σκηνή: Διεθνής διαγωνισμός για νέο Διευθυντή Μπαλέτου - iefimerida.gr

Nέα σελίδα στην Εθνική Λυρική Σκηνή: Διεθνής διαγωνισμός για νέο Διευθυντή Μπαλέτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη γεύση μιας ευτυχούς συνεργασίας, αλλά και με την επίγνωση ότι η ραγδαία ανερχόμενη Λυρική που βάζει και κερδίζει συνεχώς υψηλά στοιχήματα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, μόλις ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον διευθυντή του μπαλέτου Ρενάτο Τζανέλλα.

Τώρα η Εθνική Λυρική Σκηνή προχωρά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου. Η Λυρική είναι ο πρώτος αμιγώς κρατικός φορέας πολιτισμού που προχωρά σε διεθνή προκήρυξη για την ανεύρεση διευθυντικού στελέχους. Σε διεθνή διαγωνισμό έχει προσφύγει και το Μουσείο Μπενάκη για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή μετά την αποχώρηση του Αγγελου Δεληβοριά που περνάει πλέον στο ΔΣ του Μουσείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

"Ανακοινώνεται ότι, με κοινή απόφαση των δύο μερών, ολοκληρώνεται η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα, μετά τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του στη Διεύθυνση του Μπαλέτου, στις 31 Ιουλίου 2015.

Ο κ. Ρενάτο Τζανέλλα σημειώνει: "Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, σας ευχαριστώ για την εμπνευσμένη δουλειά που κάναμε από κοινού σε αυτά τα τέσσερα εκπληκτικά χρόνια και για όλα όσα έμαθα από εσάς σε ό, τι αφορά τη διοίκηση του θεάτρου, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία ούτε μια στιγμή δεν σταματήσαμε να προσφέρουμε στο κοινό μας, σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων".

Nέα σελίδα στην Εθνική Λυρική Σκηνή: Διεθνής διαγωνισμός για νέο Διευθυντή Μπαλέτου | iefimerida.gr 0


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κ. Μύρων Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα για τα τέσσερα χρόνια άριστης και δημιουργικής συνεργασίας και δήλωσε: "Η θητεία του κυρίου Τζανέλλα στο Μπαλέτο της ΕΛΣ ήταν απολύτως επιτυχημένη. Προσέφερε πολλά στην περαιτέρω καλλιτεχνική αναβάθμιση του Μπαλέτου της ΕΛΣ και μας χάρισε εξαιρετικές παραγωγές μπαλέτου αλλά και όπερας, οι οποίες σημείωσαν ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία και έτυχαν θερμότατης υποδοχής από το κοινό".



Ως εκ τούτου, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προχωρήσει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου."

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ