Ο δημοσιογράφος που γράφει για τους 12 που διέλυσαν την Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο δημοσιογράφος που γράφει για τους 12 που διέλυσαν την Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τους Μαυρομιχάληδες έως τον Τσόρτσιλ και τον Παπανδρέου, δώδεκα πρόσωπα εμφανίζονται ως οι μέγιστοι καταστροφείς της Ελλάδας στο άρθρο που έγραψε για το politico -και κάνει τον γύρο του διαδικτύου- ο Damian Mac Con Uladh.

O Nτάμιεν, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, με τα δύο μεταπτυχιακά και το διδακτορικό για την Ανατολική Γερμανία, είναι ένας Ιρλανδός που από το 2004 ζει στην Ελλάδα. Ηρθε στη χώρα μας ακολουθώντας τη Φαίδρα, τη γυναίκα που γνώρισε και ερωτεύτηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Βερολίνο, τη γυναίκα που λίγα χρόνια μετά παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά.

Ο δημοσιογράφος που γράφει για τους 12 που διέλυσαν την Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Ντάμιεν αρχικά ανέλαβε την ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και έγραφε και στο Athens News, ενώ σήμερα είναι free lancer στους Ιrish Times, αλλά πλέον και στο δυναμικό Politico, που μόλις προ λίγων εβδομάδων δημιούργησε και ένα ευρωπαϊκό σάιτ με έδρα τις Βρυξέλλες. Είναι όμως εξαιρετικά δραστήριος και με υψηλά αντανακλαστικά στο Τwitter μεταφέροντας σε ένα διεθνές κοινό -ανάμεσά τους πολλοί σημαντικοί δημοσιογράφοι- ειδήσεις από την Ελλάδα δίνοντας πρώτος το στίγμα.

Ο δημοσιογράφος που γράφει για τους 12 που διέλυσαν την Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

(Η φωτογραφία που έχει προφίλ στο twitter)

Μιλώντας στο mydad.gr και στον Ανδρέα Παναγόπουλο, δήλωνε μεταξυ άλλων:
«Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μια επιχείρηση που εξέδιδε εκπαιδευτικό υλικό για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Δούλεψα εκεί για ενάμιση περίπου χρόνου και μετά αποφάσισα να δουλέψω σαν ελεύθερος επαγγελματίας για ένα διάστημα. Ξεκίνησα να δημοσιογραφώ την άνοιξη του 2008 όταν με προσέλαβαν στην Athens News. Αρχικά, η δουλειά μου ήταν η επιμέλεια των βιβλίων που εξέδιδε η Athens News αλλά πολύ σύντομα άρχισα να γράφω στην εφημερίδα, πρώτα αντικαθιστώντας συναδέλφους που έλειπαν και αργότερα ως τακτικός συντάκτης.

Και μετά, έγινες μπαμπάς!
Ναι. Παντρευτήκαμε τον Αύγουστο του 2006. Ο Κίμωνας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 λίγες ημέρες αφού ήλθε στην εξουσία το κόμμα του «λεφτά υπάρχουν». Ο Ιάσονας αφίχθη τον Ιούνιο του 2011 μέσα στις μεγάλες διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και το δεύτερο κύμα των μέτρων λιτότητας. Είναι τα παιδιά της κρίσης. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησα να γράφω και στους Irish Times. Ηταν ένα δύσκολος Ιούνιος!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ