Στο -4,50% το Χρηματιστήριο... ελέω Κομισιόν - iefimerida.gr

Στο -4,50% το Χρηματιστήριο... ελέω Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πτώση με το... καλημέρα βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή οριακή άνοδο.

Και ενώ αυτή η πτώση ήταν, εν πολλοίς, «ελεγχόμενη» μέχρι περίπου τις 12 το μεσημέρι, μια είδηση ήρθε να ταράξει τα νερά: η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία, κάνοντας λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% το 2015 (από 2,5% προηγουμένως) και κατά 2,9% το 2016 (από 3,6%), αλλά και για χρέος στο 180,2% (από 170,2%) επί του ΑΕΠ το 2015 και στο 173,5% το 2016.

Ετσι, αυτή την ώρα (16:05) ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό -4,43%, ευρισκόμενος κάτω από τις 800 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 789,42 μονάδες.

Από κει και πέρα, πάντως, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, μετά και την παρέμβαση του ΔΝΤ προς τους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά και την αποστολή των Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ρευστότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ