Σε μια κλωστή κρέμεται το ποδοσφαιρικό Grexit – Τι αποφασίζει ο Κοντονής - iefimerida.gr

Σε μια κλωστή κρέμεται το ποδοσφαιρικό Grexit – Τι αποφασίζει ο Κοντονής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο κρίσιμη εβδομάδα του διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη νεότερη ιστορία του. Η ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου χωρίς τις αλλαγές που ζήτησε η UEFA, ίσως φέρει και το ποδοσφαιρικό Grexit.

Ο Σταύρος Κοντονής παρά το καλό κλίμα που υπήρξε κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα με τους τακτικούς δικαστές, το οποίο δέχθηκε απόλυτα ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δεν έχει διαφοροποιήσει τη διατύπωση για το αυτοδιοίκητο του του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό είναι και το μοναδικό αλλά πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα πλέον καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Η UEFA έκανε όσες παρατηρήσεις επιθυμούσε μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με την ελληνική κυβέρνηση και περιμένει πλέον από την τελευταία να τηρήσει τη δέσμευσή της. Αν ο κ.Κοντονής κινηθεί βάσει των όσων θέλουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τότε δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αλλά και της Εθνικής. Αν όμως το τελικό κείμενο δεν αποσαφηνίζει ότι δεν θα υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στο βαθμό που επιθυμεί η UEFA και το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε απλά θα περιμένουμε την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της Ελλάδας.

Το να μην υπάρξει τροποποίηση και τελικά να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο σενάριο. Η δήλωση άλλωστε του Παύλου Χαϊκάλη την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα «τελειώνει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν χαρακτηριστική ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν δείξει διάθεση να συμβαδίσουν με το ρίσκο που παίρνει για την ώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής νομοσχέδιο grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ