Ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τη Λαγκάρντ -Συζήτησαν και το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τη Λαγκάρντ -Συζήτησαν και το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Καθώς η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην πιο λεπτή της φάση, ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την πρωτοβουλία και σήκωσε το τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσει με την σιδηρά κυρία του ΔΝΤ. Το μέγαρο Μαξίμου αρκείται στη γενικόλογη πληροφόρηση ότι «συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ συζήτησαν μεταξύ άλλων και το ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αξίωση η οποία οδήγησε στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, το ΔΝΤ διαπιστώνοντας ότι το τρέχον πρωτογενές έλλειμμα κινείται αυτή τη στιγμή στο 1,7% του ΑΕΠ, ζητά σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση Τσίπρα ή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους ηγέτες της ευρωζώνης, αλλιώς απειλεί ότι δεν θα καταβάλει το μερίδιό του στην στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ