Αμετανότητος ο Λεπέν: Αν θέλετε να πάρω σύνταξη, πρέπει να με σκοτώσετε - iefimerida.gr

Αμετανότητος ο Λεπέν: Αν θέλετε να πάρω σύνταξη, πρέπει να με σκοτώσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πόλεμος των Λεπέν καλά κρατεί. Αυτή τη φορά, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου περιφρόνησε το εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος που τελικά αποφάσισε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, ενώ νωρίτερα ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει από το προσκήνιο.

Ο Ζαν Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο, τη Δευτέρα, όπου αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, για τα επανειλημμένα αντισημιτικά σχόλιά του. Πριν αποφασίσει, το συμβούλιο ανακοίνωσε ότι αποδοκιμάζει τα σχόλια που έγιναν από τον 86χρονο, ενώ επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξή του στην Μαρίν Λεπέν, που ηγείται του κόμματος από το 2011.

Βγαίνοντας από άλλη συνάντηση του Εθνικού Μετώπου, τη Δευτέρα, ο Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι τον «αποκήρυξαν» και ανακοίνωσε ότι δεν θα εμφανιστεί στη συνάντηση του συμβουλίου του οποίου είναι μέλος, όπως αναφέρει η Deutche Welle.

«Ο πρόεδρος που ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο το θεωρεί αναξιοπρεπές να εμφανιστεί», είπε σε δημοσιογράφους. Τους δήλωσε ακόμη ότι αν το κόμμα επιθυμεί τη συνταξιοδότησή του τότε «θα πρέπει να με σκοτώσουν».

Αργότερα, το Εθνικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Λεπέν ενώ θα αναθεωρηθεί και ο ρόλος του ως επίτιμου προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ