Ολοι πάνω στον Ντράγκι για να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας - iefimerida.gr

Ολοι πάνω στον Ντράγκι για να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, καθώς, οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης για τα οικονομικά θέματα αναχωρούν την Τρίτη από την Αθήνα για Παρίσι και Φρανκφούρτη ώστε να έχουν επαφές για να προχωρήσει η συμφωνία, αλλά και να μην υπάρξει «ατύχημα».

Το απόγευμα της Τρίτης (στις 17.30) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθούν εκτάκτως με τον Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι πειστεί ο ισχυρός άνδρας της Φρανκφούρτης να βάλει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας από την ΕΚΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδίωξη δεν είναι μόνο αυτή, αλλά και το να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα βάλει περαιτέρω περιορισμούς στις ελληνικές τράπεζες.

Σημειωτέον ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει για το ζήτημα αυτό την Τετάρτη, μια ημέρα μετά το ραντεβού Ντράγκι, Δραγασάκη, Τσακαλώτου.

Ο Βαρουφάκης στο Παρίσι για επαφές

Παράλληλα, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, με τον κύκλο επαφών να ολοκληρώνεται στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Λύση στο χρηματοδοτικό κενό έως το 2017

Οι κινήσεις αυτές της ελληνικής πλευράς χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της διαπραγμάτευσης και το πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η συμφωνία-πακέτο που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έως το 2017, ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Brussels Group, σήμερα, συζητήθηκαν μακροοικονομικά και το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ: Στο μενού και το ασφαλιστικό

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Το μέγαρο Μαξίμου αρκείται στη γενικόλογη πληροφόρηση ότι «συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ συζήτησαν μεταξύ άλλων και το ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αξίωση η οποία οδήγησε στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων το Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι ΕΚΤ Γιάννης Δραγασάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ