Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Η ΕΕ έβλαψε την Ελλάδα -Να συμμαχήσουμε με Ρωσία και BRICS - iefimerida.gr

Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Η ΕΕ έβλαψε την Ελλάδα -Να συμμαχήσουμε με Ρωσία και BRICS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ επιδεινώνεται πολύ, για αυτό τον λόγο το ελληνικό κράτος χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις εξωτερικές της σχέσεις, υποστηρίζει στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Regnumο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή τη διαφοροποίηση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη σχέσεων με τις χώρες BRICS και ιδιαιτέρως με τη Ρωσία.

«Πρέπει να ψάξουμε εναλλακτικές στη στήριξη (της Ελλάδας) σε διεθνές επίπεδο. Η επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία πρέπει να είναι πολυδιάστατη: τόσο σε οικονομικό, όσο σε πολιτικό και στρατιωτεχνικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Πατέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, δεν μπορεί να πει κάποιος με ευκολία ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα μέλος της ΕΕ η οποία είναι στην πραγματικότητα «ο κύριος εχθρός» της χώρας, διότι είναι «παράλογη». Η Ελλάδα «θα πρέπει να διαφοροποιήσει πραγματικά την προσέγγισή της και να πάρει μέτρα πιο αποφασιστικά για την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, όπως επίσης και με τις άλλες χώρες BRICS» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης υποστήριξε ότι η ΕΕ «έβλαψε στρατηγικά τον λαό μας». «Ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, όλα τα στοιχεία της οικονομίας μας είχαν παραμορφωθεί, καθιστώντας αδύνατη μια ανεξάρτητη ανάπτυξη της χώρας» υποστήριξε ο κ. Πατέλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Πατέλης BIRCS ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ