Η Αννα Παναγιωταρέα απαντάει στις ανιψιές του Χαρίλαου Φλωράκη [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Αννα Παναγιωταρέα απαντάει στις ανιψιές του Χαρίλαου Φλωράκη [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ιδιόχειρη υπογραφή του ηγέτη της Αριστεράς Χαρίλαου Φλωράκη απαντάει η δημοσιογράφος Αννα Παναγιωταρέα στις κατηγορίες που δέχεται ότι ο Φλωράκης δεν συμφωνούσε με την έκδοση του βιβλίου.

Ολα ξεκίνησαν από επίθεση στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον της.

Το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρχαιολόγος και συνδικαλίστρια στο Υπουργείο Πολιτισμού Δέσποινα Κουτσούμπα, κατηγόρησε την Αννα Παναγιωταρέα μέσω Facebook και με αναδημοσίευση στον τύπο, για ένα ντοκιμαντέρ του ΥΠΟ, για τα έργα του ΕΣΠΑ, το οποίο αμισθί επιμελήθηκε η κ. Παναγιωταρέα. Η κ. Κουτσούμπα έγραψε ότι το ντοκυμαντέρ «θυμίζει ΜΕΤΑΞΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και ότι « όλες πράξεις της κ. Παναγιωτρέα έχουν χουντικό άρωμα». Οπότε κι εκείνη της έκανε αγωγή για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».
Ας σημειωθεί ότι η κ. Κουτσούμπα είχε και στο παρελθόν επιτεθεί κατά της κ. Παναγιωταρέα γράφοντας ότι «ποιος ξέρει πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν από το ΥΠΟ για να εισπράττει εκείνη την υπέρογκη αμοιβή της. Η κ.Παναγιωτρέα απάντησε με εξώδικο ότι εργάζεται εθελοντικά και αμισθί αλλά η κ. Κουτσούμπα κώφευσε...
Ο σάλος ξέσπασε, όταν στο κείμενο της αγωγής, η κ. Παναγιωταρέα τονίζει πως αν ο Φλωράκης πίστευε αυτό που έγραψε η κ. Κουτσούμπα ποτέ δεν θα της είχε εμπιστευθεί να γράψει για τη ζωή του.
Πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό, για τα απομνημονεύματα του Χαρίλαου Φλωράκη, απάντησαν με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ, οι ανιψιές του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.

Η απάντηση της Αννας Παναγιωταρέα στις ανιψιές Φλωράκη

Η Αννα Παναγιωταρέα απάντησε με την ιδιόχειρη υπογραφή του Χαρίλαου Φλωράκη στις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι ανιψιές του Χαρίλαου Φλωράκη εναντίον της.

Το 2001 η Αννα Παναγιωταρέα δημοσίευσε από τις εκδόσεις Καστανιώτη την «εξομολόγηση» του Χαρίλαου Φλωράκη για τη ζωή του των «εξήντα και πλέον χρόνων αγώνων» και για τα σημαντικά γεγονότα που τη σημάδεψαν με τίτλο «Κι 'σέν' πώς σ' λέν'; Χαρίλαος Φλωράκης». Στο βιβλίο ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, την Αντίσταση και την Κατοχή, τη Συμφωνία της Βάρκιζας, τις διώξεις, τις ενδοκομματικές τριβές και τη διάσπαση του ΚΚΕ τα χρόνια της χούντας, τις πολιτικές σχέσεις του με τον Ανδρέα κτλ. Το βιβλίο έχει κάνει επτά εκδόσεις.

Η Αννα Παναγιωταρέα απαντάει στις ανιψιές του Χαρίλαου Φλωράκη [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η ιδιόχειρη υπογραφή του Χαρίλαου Φλωράκη στην Αννα Παναγιωταρέα

Η γνωστή δημοσιογράφος θα φέρει στη δημοσιότητα και ηχητικά ντοκουμέντα από την έκδοση των απομνημονευμάτων που ο Χαρίλαος Φλωράκης της είχε υπαγορεύσει, μαζί με την άποψη Φλωράκη για την ίδια, αφού διαθέτει όλο το φωνητικό υλικό, το οποίο προτίθεται να χαρίσει στο ΚΚΕ, για το Αρχείο Χ.Φλωράκη.

Τι έγραφαν στην επιστολή τους οι ανιψιές του Φλωράκη
«Σας βεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές…», αναφέρουν στην επιστολή τους οι κυρίες Στέλλα και Αργυρώ Βαμβακάρη και τονίζουν ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης «είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του».


Αναλυτικά η επιστολή:
«Αθήνα, 30 Απριλίου 2015
Προς : την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κα Μαρία Αντωνιάδου
Κοιν. Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Από : Στέλλα Ε. Βαμβακάρη-Παπανικολάου, Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε την έκπληξη που νοιώσαμε με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την υπόθεση αγωγής της κας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου κας Κουτσούμπα.
Στο κείμενο της αγωγής επικαλείται ότι ασχολήθηκε με τα απομνημονεύματα του θείου μας Χαρίλαου Φλωράκη παρουσιάζοντας το θέμα αυτό ως απόδειξη αξίας του συγγραφικού της έργου.
Σας διαβεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές έξ όσων γνωρίζουμε, ως μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ουδέποτε συναίνεσε στην συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.
Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και λόγω σεβασμού στην μνήμη του, σας γνωστοποιούμε βάσει ιδίων ισχυρισμών του, ότι η κα Παναγιωταρέα τον είχε προσεγγίσει για να συγκεντρώσει προσωπικά του στοιχεία ώστε να τα αξιοποιήσει μέσα στο πλαίσιο μιας σειράς ντοκιμαντέρ που θα συμπεριελάμβανε τις προσωπικές διαδρομές και άλλων σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας. Οι συνομιλίες αυτές θα αποτελούσαν το βασικό υλικό για το τελικό τηλεοπτικό γύρισμα. Την συγκεκριμένη σειρά θα την παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Όμως η έκπληξή του ήταν δυσάρεστη όταν πληροφορήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο βιογραφικού περιεχομένου.
Είναι ήδη γνωστό άλλωστε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε ήδη αναθέσει την συγγραφή των απομνημονευμάτων του στον δημοσιογράφο κο Χρήστο Θεοχαράτο στον οποίο είχε εκχωρήσει υλικό και αφιερώσει πολλές ώρες συζήτησης . Το έργο αποτελούμενο από 2 τόμους εκδόθηκε το 2003 από την Τυποεκδοτική Α.Ε. Οφείλουμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι ό θείος μας είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του.
Με εκτίμηση
Οι κόρες της αδελφής του Σοφίας
Στέλλα Ε. Βαμβακάρη – Παπανικολάου και Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη»

Οι αναρτήσεις του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει...», καταλήγει.

Η Αννα Παναγιωταρέα απαντάει στις ανιψιές του Χαρίλαου Φλωράκη [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Η αγωγή της Αννας Παναγιωταρέα

Αγωγή κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», Δέσποινας Κουτσούμπα, κατέθεσε η Άννα Παναγιωταρέα, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου»

Η δημοσιογράφος ζητά από τη Δέσποινα Κουτσούμπα το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου καi της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ