Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δείξει ότι υποχωρεί -Θετική η απομάκρυνση Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δείξει ότι υποχωρεί -Θετική η απομάκρυνση Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μικροπολιτική, για την οποία αρκετοί είχαν προειδοποιήσει πως θα είναι η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, φαίνεται να παίρνει κυρίαρχη θέση αυτή τη στιγμή.

Αυτό αναφέρουν και οι Financial Times σε δημοσίευμά τους.

Σύμφωνα με τη Φιλίπα Φουγκουέιρα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μέχρι τώρα έχουν ακουστεί πολλά μεγάλα ορόσημα για την Ελλάδα και όλα πέρασαν χωρίς να υπάρξει καταστροφή. «Στο τέλος πάντα βρίσκεται μια συμφωνία», αναφέρει με νόημα.

Παράλληλα, στέκεται στην ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και ότι δεν θα συνθηκολογήσει, ενώ οι δανειστές πως επιμένουν στις αρχές τους. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η λιτότητα ήταν υπερβολική και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Κάτι πρέπει να γίνει

Από τη μεριά του, ο αρθρογράφος των FT, Τόνι Μπάρμπερ, επισημαίνει ότι υπάρχει η δόση της 11ης Μαΐου και οι λήξεις ομολόγων που έχει η ΕΚΤ το καλοκαίρι, οπότε κάτι πρέπει να γίνει.

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η αλλαγή στη διαπραγματευτική ομάδα θα βελτιώσει την ατμόσφαιρα, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι στηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη. Επισημαίνει, όμως, ότι αυτό δεν αλλάζει τις διαφορές των δυο πλευρών σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Στέκεται ιδιαίτερα στην προσπάθεια Τσίπρα να κλείσει συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο περιορίζοντας τον ρόλο των τεχνικών κλιμακίων.

Η κ. Φουγκουέιρα εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φανεί ότι υποχωρεί και ότι στέκεται πιστός στις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκε και εξηγεί γιατί είναι αισιόδοξη πως θα βρεθεί λύση.

Για τον Τόνι Μπάρμπερ, παρότι υπάρχουν εργαλεία για να περιοριστεί η κρίση από ένα Grexit, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως δεν θα αποδειχτεί η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή για την Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι, κανείς δεν θέλει να πάρει αυτό το ρίσκο, όσο οργισμένοι και αν είναι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ