Ξεκινάει το briefing -Ανάβουν τα φώτα του press room - iefimerida.gr

Ξεκινάει το briefing -Ανάβουν τα φώτα του press room

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από περίπου τρία χρόνια επιστρέφει η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να στέκεται στις 12.30 μ.μ. μπροστά από το «βήμα» σε δημοσιογράφους του ελληνικού Τύπου και μία ώρα αργότερα στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον… ξεχασμένο θεσμό βασίζεται στο σκεπτικό της ίσης και τακτικής ενημέρωσης προς όλους, καθώς και στο γεγονός ότι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν επίσημη ενημέρωση από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η χρονική συγκυρία πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς η επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους παραμένει «ανοιχτή πληγή» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλείται να απαντήσει στους «πυροβολισμούς» των δημοσιογράφων.

Το ιστορικό της ενημέρωσης των πολίτικων συντακτών

Το πρώτο press room διαμορφώθηκε στην οδό Ζαλοκώστα, το 1982 από τον Δημήτρη Μαρούδα, εκπρόσωπο της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, σε μία περίοδο που ο θεσμός της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ήταν στις δόξες του.

Τη σκυτάλη, πήρε ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος διατέλεσε εκπρόσωπος για ένα εξάμηνο από τον Ιούλιο του 1985, με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να τον διαδέχεται.

Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο PressRoom ήταν αυτά των: Γιάννη Ρουμπάτη, Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Μαγγίνα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Τηλέμαχου Χυτήρη, ΔημήτρηΡέππα, Χρήστου Πρωτόππαπα, Θόδωρου Ρουσόπουλου, Ευάγγελου Αντώναρου, Γιώργου Πεταλωτή, Ηλία Μόσιαλου και Παντελή Καψή με τους τελευταίους βέβαια να ρίχνουν και την… αυλαία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ