Βρετανικές αντιδράσεις για τον Ξηρό: Μήνυμα χαλαρότητας στην τρομοκρατία από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Βρετανικές αντιδράσεις για τον Ξηρό: Μήνυμα χαλαρότητας στην τρομοκρατία από την κυβέρνηση

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στο εξωτερικό το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού.

Ο Ντέιβιντ Μάντεν, πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα την εποχή που η 17Ν δολοφόνησε τον ταξίαρχο Στίβεν Σόντερς το 2000, χαρακτήρισε μία τέτοια περίπτωση ως μήνυμα χαλαρότητας απέναντι στην τρομοκρατία από την κυβέρνηση.

«Ο Στίβεν ήταν ένας απόλυτα αθώος άνθρωπος που έκανε τη δουλειά του όταν τον εκτέλεσαν, στο δρόμο του για το σπίτι», είπε ο Σερ Ντέιβιντ Μάντεν, μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times. «Αυτή η αποφυλάκιση θα ήταν κλοπή της φυσικής δικαιοσύνης που απονεμήθηκε όταν οι τρομοκράτες καταδικάστηκαν τότε», πρόσθεσε.

Η Telegraph, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του διπλωμάτη, αναφέρει ότι κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τους στόχους ομάδων όπως η 17Ν.

«Αυτή είναι μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τονώσει τα διαπιστευτήρια της αριστερής του πτέρυγας σε μία στιγμή που άλλα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση», τονίζει ακόμη ο Μάντεν.

«Παρότι η απελευθέρωση ενός μέλους της 17Ν δεν θα οδηγήσει αυτόματα σε αναβίωσή της, στέλνει ένα απαίσιο μήνυμα χαλαρότητας στην τρομοκρατία», προσθέτει ο ίδιος.

Βρετανικές αντιδράσεις για τον Ξηρό: Μήνυμα χαλαρότητας στην τρομοκρατία από την κυβέρνηση  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ