Η Λεπέν φιμώνει τον πατέρα της: Δεν πρέπει να μιλά εκ μέρους του κόμματος - iefimerida.gr

Η Λεπέν φιμώνει τον πατέρα της: Δεν πρέπει να μιλά εκ μέρους του κόμματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα έχει οδηγηθεί πλέον η σχέση της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου δήλωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί πλέον να μιλάει ο πατέρας της για λογαριασμό του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε. Ολα αυτά, τη στιγμή που τη Δευτέρα ο Ζαν Μαρί Λεπέν θα περάσει από εσωκομματική πειθαρχική διαδικασία.

Αιτία οι πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες είχε χαρακτηρίσει ως λεπτομέρεια τους ναζιστικούς θαλάμους αερίων, αλλά και το γεγονός ότι υπερασπίστηκε τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οταν ρωτήθηκε για το ποια θα έπρεπε να είναι η τιμωρία του πατέρα της, η Μαρίν Λεπέν απάντησε ότι αυτό είναι απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος. Δεν δίστασε όμως να τον κατηγορήσει για «κακία», απέναντι στην ίδια και το Εθνικό Μέτωπο.

«Εχω την αίσθηση ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς τον ίδιο επικεφαλής. Με θλίβει αυτό το γεγονός», είπε. Παράλληλα, μετά από την απρόσμενη ομιλία του πατέρα της την Παρασκευή, σε εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος κατά τη διάρκεια της δικής πρωτομαγιάτικης ομιλίας, η ίδια τόνισε: «Θεωρώ ότι πλέον δεν θα έπρεπε να μιλάει εξ΄ονόματος του Εθνικού Μετώπου. Θα μπορούσε άνετα να είναι επίτιμος πρόεδρος... θα είχε πάρει τις αποστάσεις του, θα είχε κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν θέλει να το κάνει αυτό, είναι προκλητικός. Κρίνω τις πρόσφατες ενέργειές του ως έχουσες κακή πρόθεση προς το Εθνικό Μέτωπο και προς εμένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ