Ντε Γκίντος: Κανείς δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά... - iefimerida.gr

Ντε Γκίντος: Κανείς δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεβασμό στους κανονισμούς και μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο Λουίς ντε Γκίντος από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έχει χαθεί υπερβολικά πολύς χρόνος, αλλά τις τελευταίες ημέρες έγιναν βήματα.

«Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί», τόνισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais. Αυτό, εξήγησε περιλαμβάνει λίστα μεταρρυθμίσεων «τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία».

Στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τόνισε ο Ντε Γκίντος, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, αλλά απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν», πρόσθεσε.

Ο Ισπανός υπουργός τόνισε ακόμη, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ότι έχει χαθεί υπερβολικά πολύς χρόνια, αλλά πρόσθεσε «ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ