«Ομολογία» Παπαδημούλη: Συμφωνία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας έστω και με καθυστερήσεις - iefimerida.gr

«Ομολογία» Παπαδημούλη: Συμφωνία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας έστω και με καθυστερήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίτευξη καλής συμφωνίας με τους δανειστές προβλέπει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, παρά την εμπλοκή που προκάλεσε στο Brussels Group η «αναζωπύρωση» των αξιώσεων του ΔΝΤ για τα εργασιακά.Μιλώντας στο ραδιοσταθμό στο «Κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήγησε πού στηρίζει την αισιοδοξία του και ερωτηθείς πώς ακριβώς εννοεί την «καλή συμφωνία» (εάν δηλαδή αυτή θα κατοχυρώνει το σύνολο ή μέρος των γνωστών, διακηρυγμένων κυβερνητικών «κόκκινες γραμμών»), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε δυο βασικές αρχές:

Η πρώτη όπως είπε, αφορά τη βελτίωση δεδομένων, «σε σύγκριση με όσα έκανε και με όσα προετοίμαζε (βλ. e mail Χαρδούβελη) η προηγούμενη κυβέρνηση». Η δεύτερη, να πρόκειται για συμφωνία, ,η οποία θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, έστω και με καθυστερήσεις..

Η συμφωνία θα βοηθήσει τη ΝΔ να απαλλαγεί από τα ακροδεξιά στερεότυπα

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο τέλμα (αποπληθωρισμός, μηδαμινή ανάπτυξη) στο οποίο έχουν οδηγήσει την Ευρωζώνη τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, αλλά και στη σχέση της επικείμενης συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία, καθώς θα διαλύσει οριστικά τις αυταπάτες περί «αριστερής παρένθεσης», θα βοηθήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαλλαγεί από ακροδεξιά στερεότυπα και πρακτικές.

Οι πάντες γνωρίζουν, τόνισε, ότι τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ανήκουν το παρελθόν. «Ο δεύτερος φαίνεται ότι δρομολογεί και την αντικατάστασή του- ελπίζω να το κάνει», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ