Οι Βρετανοί μας λένε τα 10 πράγματα που αγαπούν να κάνουν στην Κέρκυρα - iefimerida.gr

Οι Βρετανοί μας λένε τα 10 πράγματα που αγαπούν να κάνουν στην Κέρκυρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σμαραγδένιο νησί». Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που δίνει στην Κέρκυρα η βρετανική εφημερίδα Express.

«Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, το όμορφο “Σμαραγδένιο νησί” συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ζωή με τον παραδοσιακό χαρακτήρα» σχολιάζει η travel editor Σάρα Γουέλς στο άρθρο της, στο οποίο παραθέτει τα 10 καλύτερα αξιοθέατα και δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένας τουρίστας στην Κέρκυρα.

Οι Βρετανοί μας λένε τα 10 πράγματα που αγαπούν να κάνουν στην Κέρκυρα | iefimerida.gr 0
  1. Περιπλάνηση στα δαιδαλώδη δρομάκια και τις ήσυχες πλατείες της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε και ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
  2. Στην κορυφή της Σπιανάδας στέκονται τα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, το πιο σημαντικό κτίριο της περιόδου της Αγγλοκρατίας. Χτίστηκε για να φιλοξενεί τον τότε Βρετανό Διοικητή, αλλά τώρα είναι το μουσείο Ασιατικής Τέχνης, «μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα».
  3. Η πόλη της Κέρκυρας περιβάλλεται από δύο φρούρια, το ένα είναι Ενετικό, το Νέο Φρούριο, χρονολογείται από το 1500 και από εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς γραφική θέα από τις κεραμοσκεπές των κτιρίων της Παλιάς Πόλης. Το Παλαιό Φρούριο χρονολογείται από τη Βυζαντινή Εποχή και περιλαμβάνει μια μικρή εκκλησία και ένα μουσείο. Είναι μάλιστα, κι ένας δημοφιλής χώρος για υπαίθριες συναυλίες και εκθέσεις.
  4. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, τότε ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκτιμήσετε την ομορφιά του νησιού είναι να περπατήσετε τη διαδρομή «Corfu Trail» των 220 χλμ, με την οποία κάνεις πεζός τον γύρο του νησιού.
  5. Περάστε μία μέρα στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Παλαιοκαστρίτσας. Αυτό το λοφώδες θέρετρο βρίσκεται ανάμεσα σε πανύψηλους γκρεμούς, σπηλιές και απότομες πλαγιές γεμάτες από ελαιώνες και περιβόλια με κίτρο. Μια επίσκεψη στο Μοναστήρι της Θεοτόκου αξίζει τον κόπο.
  6. Το Παλάτι του Μον Ρεπό βρίσκεται στην κορφή του λόφου της Αναλήψεως στην περιοχή Κανόνι. Ενα μικρό αλλά πανέμορφο παλάτι, ήταν το σπίτι του Πρίγκιπα Φίλιππου (σ.σ. σύζυγος της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ) που γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1921. Επειτα από πολλά χρόνια διαμάχης με την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, τώρα πια το παλάτι είναι ανοιχτό στο κοινό και είναι το λεγόμενο Μουσείο της Παλαιόπολης
  7. Η Κέρκυρα είναι διάσημη για τις παραλίες της. Για τη Βρετανίδα δημοσιογράφο, οι μικροί κόλποι στο χωριό Σιδάρι είναι απλά μαγευτικοί, με διασημότερο όλων το στενό «Κανάλι του Ερωτα» ή «Canal d' amour».
  8. Στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν 37 εκκλησίες, όλες σε απόσταση μεταξύ τους διάρκειας 15 λεπτών. Ισως η πιο σημαντική η οποία είναι κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα κατά την Ενετοκρατία, είναι αυτή που είναι αφιερωμένη στον προστάτη του νησιού τον Αγιο Σπυρίδωνα. Σημείο αναφοράς, το καμπαναριό του, που είναι το υψηλότερο σημείο της πόλης.
  9. Βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και κατά την αρθρογράφο της Βρετανικής εφημερίδας Express είναι ένα μέρος που αξίζει την επίσκεψή μας. Πρόκειται για το εγκαταλειμμένο χωριό της Ανω Περίθειας ή Παλιάς Περιθειας. Κάποτε ήταν η πατρίδα 1.200 ανθρώπων, από τη δεκαετία του 1960 είναι ακατοίκητη και από τότε αποτελεί μια «χρονοκάψουλα του Μεσαίωνα», καθώς η αρχιτεκτονική των σπιτιών της χρονολογείται από τα 1400.
  10. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αξιοθέατο για κάποιον που επισκέπτεται την Κέρκυρα είναι το Ποντικονήσι, αυτός «ο διάσημος πράσινος βράχος». Οι επισκέπτες, αν και μπορούν να φτάσουν σε αυτό μέσω μικρών καϊκιών, δεν τους επιτρέπεται να περπατήσουν σε αυτό καθώς είναι προστατευόμενη περιβαλλοντική ζώνη. Η μόνη ημέρα του χρόνου που γίνεται μια εξαίρεση είναι η 6η Αυγούστου, οπότε και γιορτάζει το μοναστήρι που είναι χτισμένο σε αυτό η Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Οι Βρετανοί μας λένε τα 10 πράγματα που αγαπούν να κάνουν στην Κέρκυρα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ