Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες] - iefimerida.gr

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Francois Michelin.

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Με μια λιτή ανακοίνωση, η μεγάλη γαλλική βιομηχανία ελαστικών ανακοίνωσε το θάνατο του προέδρου της και εγγονού του ιδρυτή της.

« Hταν αυτός, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία του ονόματος, Michelin την οποία διηύθυνε επί 47 χρόνια. Hταν ένας οραματιστής αυτός ενσάρκωνε τις αξίες του σεβασμού που αποτελούν το θεμέλιο λίθο και την ταυτότητα της ομάδας μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο 88χρονος Francois Michelin κράτησε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης για περισσότερο από μισόν αιώνα, διάστημα αρκετό για να μεταμορφώσει μια μικρομεσαία οικογενειακή εταιρεία σε έναν παγκόσμιο κολοσσό, στην μεγαλύτερη βιομηχανία ελαστικών της Ευρώπης και στην εταιρεία εκείνη που με τις τεχνολογικές πρωτιές και συνεχείς αναζητήσει άλλαξε - κυριολεκτικά – το ίδιο το προϊόν, την ίδια τη δομή και την εικόνα της συγκεκριμένης βιομηχανίας διεθνώς!
Ο Γάλλος βιομήχανος Michelin, ήταν ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας ελαστικών και το νούμερο ένα σε αυτήν για 47 χρόνια πριν παραδώσει τα ηνία στον γιο του Edouard ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ναυτικό δυστύχημα το 2006.

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Από το 1995 έως και το 2002, όταν αποσύρθηκε από τις οργανικές θέσεις που κατείχε στον όμιλο, όχι όμως και από την ενεργό δράση, ο Michelin μετέτρεψε την εταιρεία σε έναν κολοσσό με παρουσία σε όλο τον κόσμο και με εργοστάσια σε 25 διαφορετικές χώρες. Εκείνο πάντως που έκανε όλη τη διαφορά ήταν η εφεύρεση του πρώτου ελαστικού ράντιαλ, του Michelin X, που εκτίναξε την εταιρεία σε παγκόσμιο παίκτη και σε πολυεθνικό όμιλο πρώτης γραμμής.

Ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Ομίλου Michelin, δήλωσε: « Θα ήθελα, εξ ονόματος των εργαζομένων του ομίλου, να αποδώσω φόρο τιμής σε αυτό το εξαιρετικό άτομο, για τις αξίες του, τις πεποιθήσεις του και το όραμά του».

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Οπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κληθείς να σχολιάσει το θάνατο του Francois Michelin, αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους επιχειρηματίες στην ιστορία και πάντως ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της μεταπολεμικής περιόδου διεθνώς.

Εκτός όλων των άλλων ο Francois Michelin είχε, τέλος, κι ένα προσωπικό πάθος για την καλή κουζίνα. Το πάθος του αυτό οδήγησε στη δημιουργία του παγκοσμίου φήμης οδηγού για εστιατόρια και ξενοδοχεία, του γνωστού Michelin Guide.

Francois Michelin: Πέθανε στα 88 του ο «πατέρας» των ελαστικών [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Francois Michelin πέθανε ελαστικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ