Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορική Αθήνα, η Βουλιαγμένη αλλά και το Σούνιο είναι μέρη με το δικό τους χρώμα που συνδυάζουν αρμονικά την περιήγηση στον ιστό της πόλης με την αύρα της θάλασσας.

Ιστορική Αθήνα: Λόφος Φιλοπάππου, Αρχαία Αγορά, Θησείο

Από το σταθμό Ακρόπολη του Μετρό, μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τα όμορφα νεοκλασικά κτίσματα, προσεγγίζουμε τον πράσινο λόφο του Φιλοπάππου, τον λόφο των Μουσών της αρχαιότητας.

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μετά το γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Δημήτριου Λουμπαρδιάρη συναντάμε την Πνύκα, όπου αγόρευαν οι ρήτορες των Αρχαίων Αθηναίων. Πολλά μονοπάτια μέσα στο πράσινο, παρέες, περιπατητές, ζωόφιλοι με το σκύλο τους. Συνεχίζουμε στην Αποστόλου Παύλου και παίρνουμε την Αδριανού για την Αρχαία Αγορά και το Θησείο. Καταλήγουμε στο μικρό λόφο του Αρείου Πάγου μπροστά στα Προπύλαια, την έδρα των ανώτατου δικαστηρίου των αρχαίων χρόνων.

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στο τέλος της βόλτας μας, μπορούμε να απολαύσουμε καφέ, γλυκό ή κάποιο ελαφρύ γεύμα στον κλασικό αλλά πάντα με σταθερή ποιότητα Διόνυσο με τη μοναδική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ή να επιστρέψουμε στο σταθμό του Μετρό από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να επιλέξουμε ένα από τα πολλά μαγαζιά που υπάρχουν στην περιοχή.

Βουλιαγμένη

Η κλασική παραθαλάσσια βόλτα των Αθηναίων σε ένα από τα ωραιότερα προάστια της Αθηναϊκής ριβιέρας. Στη δαντελωτή ακτογραμμή σχηματίζονται οι χερσόνησοι του Καβουρίου και του Λαιμού και πολλές μικρές παραλίες. Από τις ακριβότερες περιοχές στην Ελλάδα, με ωραιότατες βίλλες πνιγμένες στο πράσινο. Μια ωραία διαδρομή που μπορεί να κάνει κανείς με τα πόδια είναι από το Καβούρι ως το τέρμα του Λαιμού, όπου υπάρχει μόνο ο ουρανός και η θάλασσα.

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Επιλογές για καφέ ή φαγητό υπάρχουν πολλές. Τα μαγαζιά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, τα περισσότερα με ωραία πανοραμική θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης, με τραπέζια ακόμα και εκεί που σκάει το κυματάκι. Ιδανικά το ηλιοβασίλεμα θα μας βρει σε ένα από αυτά, να απολαμβάνουμε ουζάκι ή ψαρομεζέδες, έχοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε νησί.

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Σούνιο

Πρωτομαγιάτικες βόλτες: Θησείο, Βουλιαγμένη, Σούνιο -Πού να πάτε, τι να δείτε [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η διαδρομή παραλιακά μέχρι το Νοτιότερο άκρο της Αττικής είναι από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Οι δαντελωτές ακρογιαλιές στη γαλάζια θάλασσα του Σαρωνικού διαδέχονται η μια την άλλη σε αυτή την μακριά, είναι η αλήθεια, διαδρομή. Ο τελικός προορισμός μας όμως, ο ναός του Ποσειδώνα, θα μας αποζημιώσει στο έπακρο. Ο επιβλητικός ναός, συνήθως ανεμοδαρμένος, ατενίζει αγέρωχος από ψηλά τις απόκρημνες ακτές, η θέα που απλώνεται στον ορίζοντα είναι απλώς απίστευτη και η ασύγκριτη αίσθηση του απέραντου τέρπει το μάτι όσο και την ψυχή.

Σίγουρα θα νοιώσουμε τη δύναμη του τοπίου και θα θυμηθούμε ότι ο Ναός του Ποσειδώνα είναι μια από τις κορυφές του ισοσκελούς τριγώνου, με τις άλλες δυο να είναι ο Παρθενώνας και ο ναός της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα. Ο ναός μένει ανοικτός ως τη δύση του ηλίου αλλά βέβαια θα είμαστε εκεί πολύ νωρίτερα, εάν θέλουμε να φωτογραφίσουμε την εικόνα του ήλιου με πλαίσιο τις κολώνες του ναού, σαν καρτ ποστάλ.

Στο δρόμο της επιστροφής, θα βλέπουμε σε κάθε στροφή του δρόμου τον ήλιο να αντανακλάται στη θάλασσα και να χαρίζει στα βουνά μωβ απόχρωση. Για φαγητό μπορούμε να πάμε σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ