Απόψε το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Απόψε το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για το δημοψήφισμα

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σκιά του χθεσινού Euro Working Group, με φόντο τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, συνεδριάζει σήμερα στις 5 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, η εσωτερική πολιτική κατάσταση και θέματα σχετικά με τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης. Συνολικά, θα συζητηθεί η τακτική της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάγκη για επίσπευση διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης, αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει άμεσα συμφωνία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμούν και οι πιστωτές.

Στο τραπέζι και το δημοψήφισμα

Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά μέλη του οργάνου έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στο λαό.

Οδηγίες προς υπουργούς ότι η πίεση θα είναι μεγάλη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η πίεση τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ μεγάλη, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, να εκφράζονται με μία φωνή και να συνεργάζονται με το συντονιστικό κέντρο και το επικοινωνιακό επιτελείο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς ο «επικοινωνιακός πόλεμος» θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ημερήσια διάταξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

Σύμφωνα με non paper του Μεγάρου Μαξίμου, πέρα από την ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στην ημερήσια διάταξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου υπάρχουν και τα εξής θέματα:

Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

  • Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)
  • Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και   ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)
  • Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο  Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.

Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοψήφισμα υπουργικό συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ