Βάιντμαν: Απογοήτευση η κυβέρνηση Τσίπρα - iefimerida.gr

Βάιντμαν: Απογοήτευση η κυβέρνηση Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη κριτική άσκησε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γένς Βάιντμαν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι εφικτό μια χώρα να χρεοκοπήσει χωρίς να καταρρεύσει όλη η Ευρωζώνη.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους πράξεων» ανέφερε σε ομιλία του στο Έσεν ο κ. Γιενς Βάιντμαν. «Πρέπει να υπάρχει μια αντιστοιχία ανάμεσα στον έλεγχο και την υποχρέωση» πρόσθεσε.

«Στο τέλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την δυνατότητα της χρεοκοπίας από ένα κράτος μέλος, χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα» ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι επιτακτικό να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα μια λειτουργική διοίκηση που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμο μονοπάτι και το κυριότερο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μέσω μιας αξιόπιστης μεταρρυθμιστικής πορείας» σημείωσε ο κ. Βάιντμαν.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ