Νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία: Καύσιμα από νερό και διοξείδιο του άνθρακα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία: Καύσιμα από νερό και διοξείδιο του άνθρακα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργεί «πράσινα» καύσιμα από νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική Audi τονίζει ότι έχει δημιουργήσει το «καύσιμο του μέλλοντος» που αποτελούνται αποκλειστικά από νερό, διοξείδιο του άνθρακα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το συνθετικό «e-diesel» έγινε μετά από μια έρευνα που είχε διάρκεια τέσσερις μήνες σε ένα εργοστάσιο στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Σε αντίθεση με το κανονικό ντίζελ, το καθαρό καύσιμο δεν περιέχει θείο ή ορυκτό πετρέλαιο, ενώ έχει μια συνολική ενεργειακή απόδοση της τάξης του 70%.

Νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία: Καύσιμα από νερό και διοξείδιο του άνθρακα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η Ομοσπονδιακή υπουργός της Γερμανίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, Δρ Johanna Wanka, είπε ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει το καύσιμο με το Audi A8 της, ενώ η εταιρεία ελπίζει το εργοστάσιο της Δρέσδης, που λειτουργεί με καθαρό εταιρεία τεχνολογίας Sunfire, θα παράγει 160 λίτρα κάθε μέρα κατά την προσεχή μήνες.

Αυτό το συνθετικό καύσιμο, το οποίο είναι απαλλαγμένο από θείο και αρωματικούς υδρογονάνθρακες, είναι κατάλληλο για ανάμιξη με ορυκτό ντίζελ ή χρησιμοποιείται ως καύσιμο από μόνη της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ