Ο ΟΑΕΔ μεταφέρει 92 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος - iefimerida.gr

Ο ΟΑΕΔ μεταφέρει 92 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιπλέον 92 εκατομμύρια ευρώ θα μεταφέρει ο ΟΑΕΔ σε Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας για τη σύναψη ρέπος με το Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΔ είχε μεταφέρει 120 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ στις 26 Μαρτίου του 2015. Συνολικά, δηλαδή κατά τον τελευταίο μήνα, ο ΟΑΕΔ έχει μεταφέρει 212 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο ΟΑΕΔ εξακολουθεί να είναι είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός φορέας, στον οποίο το κράτος έχει σημαντική συνεισφορά (1/4 των εσόδων του προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό) που έχει μεταφέρει τα πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα του στην ΤτΕ.

Σφοδρή αντίδραση από το ΚΚΕ

Όπως τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, συνολικά για την εργατική λαϊκή οικογένεια αποτελεί πρόκληση η σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, ανεβάζοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά στα 215 εκατ., την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και μόλις ένας στους οκτώ ανέργους επιδοτείται με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ και για ένα μόλις χρόνο.
Παράλληλα, αναφέρει ότι έχουν καταργηθεί μια σειρά επιδόματα, που ενίσχυαν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, όπως το οικογενειακό επίδομα, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

«Όταν οι λαϊκές ανάγκες είναι οξυμένες δεν υπάρχουν πλεονάζοντα χρήματα στον Οργανισμό. Το ζήτημα δεν είναι νομικό ούτε λογιστικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Δείχνει τις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πληρωθούν οι δανειστές και όχι να ανακουφιστούν οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια. Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει πλήρη προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα σωματεία τους δεν πρέπει ν’ αποδεχθούν αυτές τις εξελίξεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ