Στη Σάμο η πρώτη πυρκαγιά της χρονιάς: Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση - iefimerida.gr

Στη Σάμο η πρώτη πυρκαγιά της χρονιάς: Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πολύπαθη Σάμο εκδηλώθηκε η πρώτη πυρκαγιά της χρονιάς, καθώς, μετά τις 11 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία δημιουργήθηκε πύρινο μέτωπο στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου.

Επιτόπου έσπευσαν άμεσα το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης, καθώς οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Λέκα, καίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση, ενώ αυτή την ώρα μαίνεται στην περιοχή που βρίσκεται το φυλάκιο Τσίγκη στο ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου.

Αναμένεται να καταφθάσει από την Αθήνα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ για να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη που κατέφθασαν πριν από λίγο από την Ελευσίνα, αναμένουν να πέσουν οι άνεμοι για να επιτελέσουν το έργο τους.

Σημειώνεται ότι τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή προστατεύονται από το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάμος πυρκαγιά Καρλόβασι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ