Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε και... έχασε με την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε και... έχασε με την ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πολιτική της Ελλάδας με την ΕΚΤ και όσα είπε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, το δημοψήφισμα και την συμφωνία με τους εταίρους της μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup τόνισε αρχικά ότι «Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε ποντάροντας ότι η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνες», ενώ τόνισε ότι είναι θέμα των Ελλήνων αν θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ο κ.Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και ότι πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ενώ για ακόμη μια φορά σχολίασε ότι ο χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές τελειώνει.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. «Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ