Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να αποτελεί μία συναρπαστική αρχή για τις διακοπές, για πολλούς ταξιδιώτες όμως το να μπουν σε αεροπλάνο δεν είναι παρά μία τρομακτική εμπειρία.

Και ενώ οι περισσότεροι κάθονται άνετα στις θέσεις τους και χαλαρώνουν, αυτοί παγώνουν από τον φόβο κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης και φυσικά, όσο υπάρχουν αναταράξεις.

Δεν είναι να απορεί κανείς για αυτό όμως, καθώς ένα βίντεο δείχνει περιπτώσεις από όλο τον κόσμο στις οποίες αεροπλάνα, κάποιες φορές, κοντεύουν να συγκρουστούν σε αεροδιαδρόμους και άλλες φορές πραγματοποιούν δραματικές προσγειώσεις εξαιτίας των ανέμων.

Κατά μέσο όρο, γίνονται καθημερινά 93.000 πτήσεις που προέρχονται από περίπου 9.000 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Η πιθανότητα ενός αεροπορικού δυστυχήματος ή μίας αναγκαστικής προσγείωσης όμως είναι ελάχιστη.

Παρόλα αυτά την περασμένη εβδομάδα, ένα δραματικό περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όταν το αεροπλάνο των Turkish Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού η μηχανή του είχε πιάσει φωτιά. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να τη σβήσουν, ενώ οι επιβάτες απομακρύνθηκαν γρήγορα και με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το αεροσκάφος των Turkish Airlines

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό δραματικό περιστατικό. Πολλά ακόμα έχουν συμβεί σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Η MailOnline Travel συγκέντρωσε μερικές από τις πιο εξωφρενικές και παρολίγον επικίνδυνες απογειώσεις και μερικές προσγειώσεις που θα κάνουν την τρίχα σας να σηκωθεί.

Στο πρώτο απόσπασμα, ένα αεροπλάνο της Eurowings, των αερογραμμών που έχουν τη βάση τους στο Ντίσελντορφ, απογειώνεται ομαλά από ένα άγνωστο αεροδρόμιο, αλλά λίγο αργότερα και χωρίς να πάρει τη σωστή γωνία, ανεβαίνει απότομα. Στο βίντεο φαίνονται οι τροχοί του αεροπλάνου να βρίσκονται να βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα σταθμευμένα αεροπλάνα, και η απότομη άνοδος του.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η τρομακτική απογείωση του αεροπλάνου της Eurowings

Το δεύτερο απόσπασμα, δείχνει την παρολίγο σύγκρουση ενός Airbus A340-300 των αερογραμμών της Αργεντινής, που τροχοδρομεί κατά μήκος του αεροδιαδρόμου, με ένα Boeing 767-300 της Utair που πρόκειται να προσγειωθεί. Λίγο πριν συμβεί μία σύγκρουση με τραγικά αποτελέσματα, το Boeing της UTair παίρνει ύψος και κάνει ένα κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο για να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ακόμα και σε έναν άδειο διάδρομο όμως μπορεί να γίνει μία επικίνδυνη προσγείωση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός Airbus A320-200 της Lufthansa που στο βίντεο φαίνεται να ξεφεύγει από την πορεία του, όταν το χτυπάει ένας πλευρικός άνεμος στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμβούργου. Το αεροπλάνο αιωρείται πάνω από τον αεροδιάδρομο σε πολύ επικίνδυνη γωνία, το αριστερό του φτερό «ξύνει» το έδαφος και τελικά αναγκάζεται να επιχειρήσει μία δεύτερη απογείωση.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Το αεροπλάνο της Lufthansa που πάλεψε με τους ανέμους

Το βίντεο συνεχίζει με αποσπάσματα από δύο μικρά αεροσκάφη. Στην πρώτη περίπτωση ένα αεροσκάφος αναπηδά σε ένα διάδρομο λίγο πριν καταλήξει στο γρασίδι και στη δεύτερη, στον Άγιο Βαρθολομαίο, ένα άλλο καταλήγει στη θάλασσα.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Το πιο τρομακτικό περιστατικό όμως εκτυλίσσεται στη Δυτική Αφρική. Σε αυτό ο δεξιός τροχός ενός αεροπλάνου παίρνει φωτιά μόλις αγγίξει το έδαφος. Το αεροπλάνο τελικά βγαίνει εκτός διαδρόμου, ενώ στο βίντεο φαίνεται ακόμα και ο πιλότος του να εκλιπαρεί για βοήθεια.

Tο βίντεο που τρομοκρατεί -Οι πιο επικίνδυνες προσγειώσεις-απογειώσεις των τελευταίων χρόνων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσγειώσεις ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ