Χρηματοδότηση από την ΕΕ για τους πρόσφυγες, ζήτησε ο Πατούλης - iefimerida.gr

Χρηματοδότηση από την ΕΕ για τους πρόσφυγες, ζήτησε ο Πατούλης

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για τη φροντίδα μεταναστών και προσφύγων από τους Δήμους ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Στρασβούργο και συζήτησαν για την πολιτική, που επεξεργάζεται η ΕΕ για το μείζον ζήτημα.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ιδιαίτερα οι νησιωτικοί, με την αυξημένη ροή μεταναστών.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα, όχι μόνο των χωρών πρώτης υποδοχής, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

«Η ευρωπαϊκή διάσταση δεν αναιρεί την υποχρέωση της Ελλάδος να αποκτήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση του», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε στον Ελληνα Επίτροπο πως οι Δήμοι κάλυψαν με δικά τους μέσα την αύξηση των μεταναστών, γι αυτό και πλέον είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από τα κονδύλια που εισπράττει η κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

«Ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών καθώς και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται πως είναι καθοριστική η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή του συγκεκριμένου ζητήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τη συνάντηση.

O κ. Πατούλης κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ , στις 7 Μαΐου στη Χαλκιδική και να παρουσιάσει τις θέσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ