Τη Δευτέρα καταθέτει 10,4 εκατομμύρια ευρώ ο ΠΑΟΚ στο ταμείο του Κράτους - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα καταθέτει 10,4 εκατομμύρια ευρώ ο ΠΑΟΚ στο ταμείο του Κράτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΠΑΟΚ ύψους 19 εκ. ευρώ, τελειώνει και ο «βραχνάς» του χρέους προς την εφορία. Τη Δευτέρα η διοίκηση του Δικεφάλου του βορρά θα καταθέσει την αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, καταβάλλοντας το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ στο ταμείο του Κράτους.

Η αίτηση στην εφορία δεν θα γίνει την Παρασκευή λόγω της Πρωτομαγιάς αλλά τη Δευτέρα. Όπως ορίζει ο νόμος, ο ΠΑΟΚ θα έχει στη διάθεσή του τρεις ημέρες για να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό των 10,4 εκ. ευρω, το οποίο είναι και το πρωτογενές χρέος, κάτι που σημαίνει ότι θα εξοφληθούν όλα τα χρέη δια παντός. Το ποσό μάλιστα ίσως αυξηθεί στα 11,5 εκ. αφού το οικονομικό τμήμα της ομάδας ζήτησε από την εφορία να συμπεριληφθεί και ένα ποσό από παλαιότερη ρύθμιση που αφορούσε χρέη από την εποχή του Μπατατούδη.

Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να καταθέσει τα χρήματα είναι να πάρει το επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο θα αποσύρεται από τις 43 δικαστικές υποθέσεις, για τις οποίες προ ετών είχε πάει στα δικαστήρια για τα χρέη προς το Δημόσιο

«Την επόμενη εβδομάδα ξεμπλέκουμε με τα χρέη»

Δηλώσεις στο Αθλητικό Μετρόπολις για το συγκεκριμενο θέμα έκανε ο φοροτεχνικός του Δικεφάλου, Δημήτρης Πανοζάχος

Συγκεκριμένα είπε:

Για το συνολικό ποσό των χρημάτων που θα πληρωθούν για χρέη της ΠΑΕ: «Εκτός από τα 10,4 εκ. τα οποία αφορούν την συγκεκριμένα εκκρεμότητα, ο Σαββίδης αποφάσισε και όποιο άλλο χρέος είναι σε ρύθμιση και δύναται να πληρωθεί, να πληρωθεί. Έτσι θα πάμε στα 11,5 εκ. ευρώ».

Για την ημερομηνία καταβολής: «Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας υποβάλλεται η αίτηση. Έπειτα θα ισχύσει το τριήμερο, μέσα στο οποίο πρέπει να πληρωθεί το ποσό. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, επομένως, ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεμπλέξει με το παρελθόν και τα χρέη».

Για το αν υπάρχει άλλη ΑΕ που θα καταβάλλει τόσο υψηλό ποσό: «Από όσα ξέρω άλλη ανώνυμη εταιρεία που να τα πληρώνει και εφάπαξ όχι. Για την Βόρεια Ελλάδα σίγουρα όχι. Για την Αθήνα δεν είμαι σίγουρος, αλλά και πάλι νομίζω πως όχι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Για το ομολογιακό δάνειο: «Και σε αυτήν την περίπτωση ο μεγαλομέτοχος βάζει από την τσέπη του χρήματα στην ΠΑΕ. Το δάνειο είναι μετατρέψιμο σε κεφάλαιο, αρχής γενομένης σε ένα χρόνο από σήμερα, και δεν θα επιστραφούν τα χρήματα. Από 28 Απριλίου 2016 λοιπόν τα χρήματα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε μετοχές. Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιοποίησης, το ποσοστό των μετοχών που θα έχει ο Σαββίδης θα ξεπερνά το 80%. Φοροτεχνικά και νομικά ζητήματα επέβαλλαν να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία».

Για το κόστος δανεισμού: «Είναι αμελητέο το ποσό, σχεδόν 22.000 ευρώ το χρόνο που θα το επιβαρυνθεί ο Ιβάν Σαββίδης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάν Σαββίδης ΠΑΟΚ χρεή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ