Βάζουν χέρι στα αποθεματικά των νέων γενεών - iefimerida.gr

Βάζουν χέρι στα αποθεματικά των νέων γενεών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι και τις 31/12/2018 η δυνατότητα κάλυψης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από τον λογαριασμό του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ακόμα σπάσιμο κουμπαρά του δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα μάλιστα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η «απώλεια εσόδων του ΑΚΑΓΕ μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 2,66 δισεκατομμυρίων ευρώ από την παράταση της δυνατότητας για τέσσερα χρόνια να καλύπτονται από τους πόρους της εισφοράς επί των κύριων (2.200.000.000 ευρώ) και επικουρικών (460.000.000 ευρώ συντάξεων, τα ελλείμματα των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης με αντίστοιχη ισόποση αύξηση των προϋπολογισμών των ανωτέρω φορέων».
Και αυτή η τροπολογία έρχεται να προστεθεί στις τροπολογίες της κυβέρνησης που έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Θυμίζουμε την πρόσφατη τροπολογία με την οποία οι δήμοι και οι περιφέρειες καλούνται να δώσουν τα αποθεματικά τους ώστε να μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ