Η ΕΚΤ δεν εξετάζει σενάριο για Grexit - iefimerida.gr

Η ΕΚΤ δεν εξετάζει σενάριο για Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα σενάρια που ήθελαν την χώρα έξω από το ευρώ απάντησε ο Μπενουά Κερέ, τονίζοντας πως το Grexit δεν είναι ενδεχόμενο που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα .

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ένα σενάριο που επεξεργαζόμαστε. Αυτήν τη στιγμή καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες με στόχο την ανανέωση της σχέσης με την Ελλάδα εν όψει των νέων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, εντός ενός πλαισίου που παραμένει εκείνο της ευρωζώνης και το οποίο συνεπάγεται δικαιώματα, αλλά και το καθήκον να γίνουν σεβαστοί οι ενιαίοι κανόνες. Έτσι, δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση αυτούς τους όρους», ανέφερε σε συνέντευξη του στο γαλλικό οικονομικό περιοδικό «Alternatives Economiques».

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε ακόμη πως το πρόβλημα για χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία δεν είναι πλέον μια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, αλλά το πώς θα επωφεληθούν από την επιστροφή της ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει μείωση της ανεργίας αλλά και επιστροφή στην κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, η οποία είναι μια πολύ ειδική περίπτωση, υπό το φως των συζητήσεων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Κερέ ΕΚΤ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ