Τσέχος ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνουμε στο ευρώ -Δεν βλέπετε την Ελλάδα που έχει χρεοκοπήσει; - iefimerida.gr

Τσέχος ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνουμε στο ευρώ -Δεν βλέπετε την Ελλάδα που έχει χρεοκοπήσει;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιο εκνευριστική ερώτηση που μπορεί να θέσει κανείς στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, είναι «πότε θα μπει η χώρα σας στο ευρώ;». Αμέσως έχει έτοιμη την απάντηση: «Όχι ακόμη».

Αυτό επανέλαβε και τώρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Η αιτία της σθεναρής άρνησης είναι η... Ελλάδα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Μπάμπις μεταθέτει την πιθανότητα ένταξης της χώρας του στο ευρώ για μετά το 2018.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτικών που θέτουν θέμα άμεσης ένταξης, ο κ. Μπάμπις εξηγεί: «Δεν είμαι υπέρ. Αυτή τη στιγμή το ευρώ δεν υφίσταται για εμάς. Μπορούμε να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποφασίσει κάτι τώρα. Μπορεί ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να είναι υπέρ, αλλά εγώ βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη όταν η Ελλάδα καταρρεύσει; Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη – όλοι το γνωρίζουν. Το ερώτημα είναι έναντι ποιου θα κηρύξει στάση πληρωμών; Του ΔΝΤ; Της ΕΚΤ; Έναντι του λαού της; Ή έναντι των άλλων τραπεζών;».

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ένας ένθερμος οπαδός του κοινού νομίσματος, συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Μπουσλάβ Σομπότκα, ο κεντρικός τραπεζίτης Μίροσλαβ Σίνγκερ και ο Μπάμις, και φυσικά ο τελευταίος τάχθηκε στην αντίπερα όχθη με τις βουλές του Προέδρου και του πρωθυπουργού.

Το βασικό επιχείρημά του ήταν το εξής: «Δεν έχει νόημα να μπούμε στο ευρώ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, η δημοκρατία στην Τσεχία πηγαίνει καλά, χρήματα υπάρχουν, απλώς έχουμε παραλύσει από τη γραφειοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσεχία ευρώ Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ