Γεωργιάδης-Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Γίνατε μερκελιστές τώρα - iefimerida.gr

Γεωργιάδης-Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Γίνατε μερκελιστές τώρα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη από την πλευρά της ΝΔ και του Νίκου Παππά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «μερκελισμό» και τον υπουργό Επικρατείας να απαντά.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα τηλεφωνήματα και τα τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ, υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού με το «Go back Μέρκελ» και το πως ο ίδιος δεν θα έχει επαφή με την καγκελάριο.

«Αφού μας τα είπε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας. Σήμερα άρχισε να την βλέπει και να την παίρνει τηλέφωνο. Από ότι μαθαίνουμε δε την παρακαλάει και για λεφτά! Ο ίδιος όμως ήταν που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας είπε: «Και εσείς λοιπόν στο ''μερκελισμό'' ήρθατε οπότε μη μας δουλεύετε», με τον Νίκο Παππά να του απαντά πως «μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και όχι να τους λες τα λάθη της πολιτικής τους και να τους θέτεις το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Είχε προηγηθεί ο κ. Βορίδης ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας είχε δηλώσει: «Μας αποδίδατε τον χαρακτηρισμό μερκελιστές. Υποθέτω ότι διευρύνθηκε από χθες αυτό το συγκεκριμένο ρεύμα. Διότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. πρωθυπουργού προφανώς αντελήφθη τις χάρες της καγκελαρίου, τη σαφή πολιτική της κατεύθυνση, τον αγώνα που δίνει και όλα αυτά. Οι ύβρεις, η κριτική και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ανήκουν σε ένα παρελθόν που δεν είχαν γνωριστεί τόσο καλά. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την αντιπολίτευση πως τάσσεται υπέρ και αναπαράγει τις θέσεις της γερμανικής πολιτικής, ενώ υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυρία Μέρκελ είναι μια από τις 28 της Ε.Ε. Σας θυμίζω ότι πριν την συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Τσίπρας είχε δει και άλλους αρχηγούς κρατών που συμφωνούσαν ότι έπρεπε να μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας. Εσείς έρχεστε εδώ και αναπαράγεται τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ