FΤ: Ο παραμερισμός Βαρουφάκη στέλνει μηνύματα στους εταίρους - iefimerida.gr

FΤ: Ο παραμερισμός Βαρουφάκη στέλνει μηνύματα στους εταίρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς τους εταίρους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τον παραμερισμό του Γιάνη Βαρουφάκη, δείχνοντας τη διάθεση της κυβέρνησης για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.

Αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times, οι οποίες έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος «παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό μετά από άκαρπες προσπάθειες στις διαπραγματεύσεις τριών μηνών».

Το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας τονίζει πως η κίνηση του πρωθυπουργού ήρθε μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Ρίγα, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε τα «πυρά» των Ευρωπαίων ομολόγων του.

FΤ: Ο παραμερισμός Βαρουφάκη στέλνει μηνύματα στους εταίρους | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, σημειώνει πως υπάρχει διάθεση από τον Αλέξη Τσίπρα να μην φτάσει στη ρήξη και να συμβιβαστεί με τους δανειστές, καθώς η χώρας προσπαθεί να λάβει 1 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την πιθανότητα συμφωνίας. Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του Τσίπρα να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές», τονίζει ο Μουχτάμπα Ραχμάν, αναλυτής ρίσκου στο Eurasia Group.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη. Αναφερόμενο στον κ. Τσακαλώτο σημειώνει πως πρόκειται για οικονομολόγο που έχει σπουδάσει στην Οξφόδρη και ανέλαβε κεντρικό ρόλο στης διαπραγμάτευση. Οσον αφορά τον κ. Χουλιαράκη, οι FT, υπογραμμίζουν πως επέστρεψε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να αναλάβει τον συντονισμό του συμβουλίου των οικονομολόγων. Επιπλέον, επισημαίνεται πως είναι πιο μετριοπαθής σε σχέση με τον προκάτοχό του Νικό Θεοχαράκη, ο οποίος δεν γλίτωσε το κατήγορο των Ευρωπαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ