Ερευνα: Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω πότε θα πάθεις... κρίση ηλικίας - iefimerida.gr

Ερευνα: Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω πότε θα πάθεις... κρίση ηλικίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κάποιες γυναίκες η κρίση της μέσης ηλικίας ξεκινά όταν αρχίζουν τα μπότοξ ενώ για τους άνδρες όταν αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα. Η Spotify από την άλλη προσδιορίζει την κρίση της μέσης ηλικίας με βάση τα μουσικά γούστα των ακροατών.

Το Spotify, η μουσική υπηρεσία streaming η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε παραπάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια, μελέτησε τι μουσική ακούν οι άνθρωποι ανάλογα με την ηλικία τους. Αναλύοντας τα δεδομένα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία όπου οι μεσήλικες σταματούν να ακούν τα σοφιστικέ ακούσματα και τις επιτυχίες των δεκαετιών 80' και 90' και τελείως αυθόρμητα εμπλουτίζουν τη δισκοθήκη τους με ποπ τραγούδια.

Ερευνα: Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω πότε θα πάθεις... κρίση ηλικίας | iefimerida.gr 0

Ετσι σύμφωνα με την υπηρεσία η κρίση μέσης ηλικίας χτυπά την πόρτα των μουσικόφιλων στα 42 τους χρόνια.

Ερευνα: Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω πότε θα πάθεις... κρίση ηλικίας | iefimerida.gr 1

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι φτάνουμε σε μία μουσική ωριμότητα γύρω στα 35 ενώ μετά τα 40 επιστρέφουμε σε δημοφιλή ακούσματα ίσως σε μία υποσυνείδητη προσπάθεια παλιμπαιδισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική κρίση μέσης ηλικίας Spotify
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ